Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

The Dobsonian Telescope Mărește imaginea

The Dobsonian Telescope

Aceasta carte explica cititorului cum sa construiasca un telescop Dobson care sa corespunda cu standardele actuale.

Detalii

15195

Disponibilitate: În 4-8 zile

238,00 lei

Aceasta carte explica cititorului cum sa construiasca un telescop Dobson care sa corespunda cu standardele actuale. Fiecare pas al constructiei este detaliat fotografic si schematic. Principiile constructive de baza si ideile care au stat la aparitia acestui tip de telescop sunt dezbatute si clarificate in detaliu.

Cartea este rezultatul a 3 ani de colaboare intre cei doi autori si este orientata catre constructia unor telescoape performante de la 30cm pana la 100cm diametrul obiectivului. Cuprinsul va poarta pas cu pas prin toate etapele constructive incepand cu deciziile ce trebuie luate pentru a gasi caracteristicile telescopului ideal pentru fiecare.

Un spatiu important il ocupa proiectarea constructiei si alegerea corecta a materialelor, etapa foarte importanta inainte de cea a cumpararii elementelor optice pentru un telescop Dobson de mari dimensiuni. Odata facuta proiectarea se trece la constructia efectiva a elementelor telescopului: barilet, suport oglinda secundara, focuser, sistemul truss, montura, etc. Capitolele referitoare la montarea, colimarea si efectuarea observatiilor cu telescopul Dobson acopera domenii necesare si foarte importante odata cu punerea in functiune a telescopului construit.

Detalii carte:

The Dobsonian Telescope, A practical manual for building large aperture telescopes.

  • Autor: David Kriege, Richard Berry
  • Limba: engleza
  • Nr. Pagini: 475
  • Data aparitiei: 1997Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.