Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Masca Bahtinov Astrozap pentru ETX 90 90mm-100mm Mărește imaginea

Masca Bahtinov Astrozap pentru ETX 90 90mm-100mm

Masca concepută de astronomul amator Pavel Bahtinov constă dintr-un disc rotativ care este dispus într-un model cu sloturi de deschidere.

Detalii

15156

Disponibilitate: In 5-8 zile

168,00 lei

Capac focalizare cu mască Bahtinov integrată

Spre deosebire de măștile simple Hartmann sau Bahtinov masca pentru focalizare Astrozap este un instrument multifuncțional cu ajutorul căruia se face ușor și rapid o focalizare precisă.

Masca concepută de astronomul amator Pavel Bahtinov constă dintr-un disc rotativ care este dispus într-un model cu sloturi de deschidere.

După vizarea unei stele sunt vizibile trei figuri iluminate care prin mișcarea focusului se unesc. Prin construcția cu sloturi se formează fenomene de difracție sub forme de raze de lumină. Dacă difracția apare la fel ca în imaginea 1, camera este focusată.

Roata poate fi poziționată printr-o rotire simplă în poziția deschisă. La o rotire suplimentară masca se închide pentru protecție împotriva prafului. Masca poate fi utilizată și în poziția închisă pentru a lua cadre întunecate pentru camera CCD și aparatul foto SLR.

Nu sunt necesare alte instrumente de conectare.

Capacul pentru focalizare Astrozap este fabricat din aluminiu ușor și este vopsit cu un strat de pulbere de culoare neagră.

Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.