Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Kit GoTo Dobson 12" Skywatcher Mărește imaginea

Kit GoTo Dobson 12" Skywatcher

Montura GoTo Skywatcher Dobson este livrată împreună cu o unitate de control SynScan

Detalii

SWD300upg

Disponibilitate: 1 - 2 saptamani

4 155,00 lei

Telescoapele Dobson sunt cele mai practice instrumente in astronomie. Au o constructie foarte simpla si totusi geniala. In principiu telescopul este compus din doua parti: prima componenta ar fi optica, in majoritatea cazurilor un tub inchis sau un tub Truss, iar a doua componenta e montura ce consta dintr-o asa numita “cutie de lemn” cunoascuta ca si “Rockerbox”. Montura se aseaza direct pe pamant, tubul optic fiind asezat pe aceasta. Pregatirea telescopului pentru observatii este foarte rapida si nu necesita o reglare complicata a monturii. Ideea de baza in constructia unui Dobson se datoreaza dorintei de a avea un telescop cu optica puternica la cel mai mic pret. Acest lucru a fost reusit de catre inventatorul al carui nume il poart, ajungandu-se la aparitia unui numar foarte mare de fani ai acestui design impresionati de simplitatea instrumentului. Un motto al telescoapelor Dobson ar putea fi “performanta mare la pret mic”.

Montura GoTo Skywatcher Dobson este livrată împreună cu o unitate de control SynScan. Cu ajutorul unităţii de control practice puteţi alege un obiect dorit din peste 42.900 de obiecte salvate în baza de date iar telescopul se îndreaptă în mod complet automat către acel obiect.

Montura telescopului Dobson Skywatcher este una foarte usor de utilizat. Telescopul se lasa miscat in azimut sau inaltime la cea mai mica atingere. In orice pozitie montura ramane stabila observatiile fiind placute si la grosismente mari. Sistemul de control al tensiunii permite controlul fortei de frecare a monturii astfel dumneavostra puteti controla usurinta cu care se pot face miscarile monturii.

Următoarele mai sunt incluse la livrarea versiunii Dobson GoTo:

  • servomotor 12V performant în ambele axe
  • viteze de reglare: 1x, 4x, 8x, 32x, 64x şi 800x
  • unitate de control SynScan pentru o utilizare simplă şi o localizare rapidă a mii de obiecte
Greutate 12 kg
Montura Dobson
Control GoTo Da
Procedura de aliniere 2-Stele, cea mai strălucitoare stea
Baza de date 42000
Tavă accesorii da
Orientare dupa coordonate da
Motorizare Da
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.