Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

 Telescop Skywatcher AC 120/1000 EvoStar NEQ-3 Pro SynScan GoTo Mărește imaginea

Telescop Skywatcher AC 120/1000 EvoStar NEQ-3 Pro SynScan GoTo

Acest refractor oferă o performanţă optică şi o rezoluţie ridicată pentru observarea detaliată a planetelor. 

Detalii

25077

Disponibilitate: În 5-8 zile.

3 885,00 lei

Optica AC 120/1000:
Acest refractor oferă o performanţă optică şi o rezoluţie ridicată pentru observarea detaliată a planetelor. Refractorul acromat, cu diametrul obiectivului de 120 mm, aparţine categoriei mari de telescoape cu acest model constructiv. Cu un raport focal de f/8,3 cele mai multe aberaţii cromatice sunt bine corectate. Ca şi refractor, oferă un contrast deosebit de mare, având un efect pozitiv asupra observării planetelor. Când vine vorba de observaţiile planetare totul se reduce la vizualizarea detaliilor individuale, cum ar fi calotele planetei Marte sau Marea Pată Roşie a planetei Jupiter. Nimic nu stă în calea unei excursii rapide prin sistemul solar. Mai mult de atât sunt vizibile nenumărate obiecte Deep Sky, cum ar fi Nebuloasa Inelară sau roiuri globulare foarte îndepărtate. Cu o capacitate de colectare a luminii de 293 de ori mai mare decât ochiul uman, telescopul arată obiecte care nu pot fi desluşite cu ochiul liber. Acesta colectează chiar şi cu 44% mai multă lumină decât un telescop de 100 mm.Telescopul dispune de un focuser de 2" inclusiv un adaptor reductor de 1.25". Astfel puteţi folosi ambele dimensiuni de oculare. Cu un ocular de 2" se pot atinge cele mai mari câmpuri vizuale posibile. Astfel, de exemplu, un ocular de 40mm 2" cu 72° câmp vizual aparent oferă o porţiune de cer de 2,8 grade. Obiectele deep sky de întindere largă se încadrează astfel bine în acest câmp vizual. Luneta căutătoare 9x50 este montată paralel cu tubul optic principal şi oferă o bună posibilitate de căutare a obiectelor. De asemenea, telescopul poate fi utilizat în astrofotografie. Luna, planetele şi chiar majoritatea obiectelor nebuloase pot fi fotografiate cu acest telescop.

Avantajele pe scurt:

  • refractor cu luminozitate ridicată
  • suport al obiectivului ce permite colimarea
  • imagine cu contrast ridicat şi aberaţii cromatice reduse
  • focuser 2-inch
  • ideal pentru astrofotografie
  • şină prismatică pentru montarea uşoară a opticii
  • lunetă căutătoare 9x50

 

Design-ul instrumentului este deosebit de atragator. Culoarea neagra a instrumentului si optica deosebita facand din acest instrument unul pretios.

Montura NEQ-3

Aceasta montura este o imbunatatire a monturii EQ-3 avand si un nou design in culoarea alba. Montura constituie o baza solida pentru majoritatea telescoapelor de marime medie fiind foarte potrivita pentru plimbari pe cerul instelat. Daca montura ecuatoriala este corect pusa in pol obiectele pot fi localizate si fixate fara probleme iar cu ajutorul cablurilor flexibile pot fi urmarite cu miscari fine in ascensie si declinatie. Latitudinea locului de observatii poate fi corect ajustata datorita unei gradatii fine de pe montura. Montura permite echipare cu motoare electrice a ambelor axe si de asemenea echiparea unei lunete polare. O montura NEQ-3 este potrivita pe langa observatii vizuale si pentru initierea in astrofotografie. Prin echiparea unui kit GoTo se pot face si observatii automate de durata. Astfel cu putin exercitiu pot fi obtinute imagini frumoase cu nebuloase sau galaxii

Montura se livreaza impreuna cu:

  • Montura cu reglaj manual si reglaj fin;
  • Stabilizator trepied si tava de accesorii;
  • Contragreutati corespunzatoare.
Diametru obiectiv 120 mm
Tip Refractor acromat
Distanța focală 1000 mm
Raport focal f/8,3
Montura Ecuatorială
Tip focuser Cremalieră 2”
Oculare 25mm, 10mm
Căutător 9x50
Capacitate de colectare a luminii 294
Putere de separație 0,96”
Magnitudinea limită 12,2 mag
Putere de mărire utilă maximă 240x
Control GoTo Da
Greutate tub 5.09 kg
Software Synscan
Procedura de aliniere 2-Stele, cea mai strălucitoare stea
Baza de date 42.900
Material trepied aluminiu

Suport clienți

Luni-Vineri 8:00-16:00

Telefon:0363401682 0765358027 0725544655 0745015673

Contactați echipa noastră!
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.