Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Omegon Newton 130/900 EQ-3 Mărește imaginea

Telescop Omegon Newton 130/900 EQ-3

Telescopul Newton 130/900 EQ-3 este telescopul potrivit pentru primii pași pe cerul înstelat.

Detalii

13763

Disponibilitate: In stoc

1 330,00 lei

Telescopul Newton 130/900 EQ-3 este telescopul potrivit pentru primii pași pe cerul înstelat. Având o putere de colectare a luminii ridicată, este foarte ușor să faceți călătorii în lumea obiectelor deep-sky. Cu acest telescop se pot observa obiecte începând de la planete cum ar fi Saturn, cu sistemul de inele, până la obiecte deep-sky cum ar fi faimoasa nebuloasă inelară din Lyra aflată la 2300 de ani lumină.

Optica 130/900:

Obiectivul de 130mm vă oferă o putere de colectare a luminii cu aproximativ 30% mai mare decât a telescoapelor echipate cu obiective de 114mm. Comparativ cu ochiul liber acesta colectează cu de 344 ori mai multă lumină. Aceste date sunt relevante pentru potențialul acestui telescop.

Deși de obicei nu se fac observații la puteri foarte mari, în condiții foarte bune de vizibilitate și cu ocularele potrivite se poate utiliza o putere de mărire maximă de până la 260x. Puterea de separație și cea de mărire sunt suficiente pentru a permite observarea de detalii pe unele planete. Tubul optic este echipat cu un focuser de 1.25" care se potrivește cu toate ocularele standard.

Montura EQ-3:

Această montură ecuatorială oferă deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmări mișcarea stelelor. Poate fi setată pentru locația fiecărui loc de observații. Prin mișcări fine în ascensie dreaptă și declinație se pot localiza și urmări ușor obiectele; o contragreutate asigură echilibrarea precisă a opticii.

Montura EQ-3 constituie o bază solidă pentru optici începând de la cele mici până la cele mijlocii și este potrivită de asemenea pentru plimbări pe cerul înstelat. Pentru montura EQ-3 se pot utiliza motoare pentru urmărirea automată, cu acestea putându-se realiza și primele încercări în domeniul astrofotografiei. Trepiedul de aluminiu al monturii este extensibil și se poate regla pentru o înălțime începând de la 71 cm până la 121 cm. O tăviță de suport vă oferă loc pentru a păstra ocularele și alte accesorii în timpul observațiilor.

Montura se livrează împreună cu:

  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil în înălțime de la 71cm până la 121cm)
  • Tavă accesorii;
  • Contragreutate corespunzătoare.
Diametru obiectiv 130 mm
Tip Reflector Newton
Greutate 18 kg
Distanța focală 900 mm
Raport focal f/7,1
Montura Ecuatorială
Tip focuser Cremalieră 1,25”
Oculare K 25mm, K10mm
Căutător Căutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii 350
Putere de separație 0,88”
Magnitudinea limită 12,4 mag
Putere de mărire utilă maximă 260x
Control GoTo Nu
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.