Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Skywatcher Dobson 200/1200 Mărește imaginea

Telescop Skywatcher Dobson 200/1200

Un telescop care ofera multe satisfactii la un pret foarte bun.

Detalii

4440

Disponibilitate: In stoc

1 780,00 lei

Preț redus!

-75,00 lei

1 855,00 lei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Telescoapele Dobson sunt cele mai practice instrumente in astronomie. Au o constructie foarte simpla si totusi geniala. In principiu telescopul este compus din doua parti: prima componenta ar fi optica, in majoritatea cazurilor un tub inchis sau un tub Truss, iar a doua componenta e montura ce consta dintr-o asa numita “cutie de lemn” cunoascuta ca si “Rockerbox”. Montura se aseaza direct pe pamant, tubul optic fiind asezat pe aceasta. Pregatirea telescopului pentru observatii este foarte rapida si nu necesita o reglare complicata a monturii. Ideea de baza in constructia unui Dobson se datoreaza dorintei de a avea un telescop cu optica puternica la cel mai mic pret. Acest lucru a fost reusit de catre inventatorul al carui nume il poart, ajungandu-se la aparitia unui numar foarte mare de fani ai acestui design impresionati de simplitatea instrumentului. Un motto al telescoapelor Dobson ar putea fi “performanta mare la pret mic”.

Optica 200/1200

Acest telescop Dobson are un obiectiv cu diametru de 200mm (8”) si o distanta focala de 1200mm. Raportul focal atins este de 1:6. Capacitatea de colectare a luminii este foarte mare depasind puterea ochiului liber de peste 816 ori. Pe un cer intunecat se pot observa stele pana aproape de magnitudinea 14. Incepand cu obiectivele de 200mm obiectele Deep-Sky devin cu adevarat interesante, lucru greu de spus de instrumetele cu diametre mai mici. Obstructia oglinzii principale datorita dimensiunii oglinzii secundare poate sa atinga si 25%.

Oglinda principala a acestui telescop este slefuita in pyrex. Acest tip de sticla are un coeficient termic superior sticlei BK7 folosita in mod obisnuit. Oglinda sufera deformari mai mici datorita temperaturii si isi pastreaza mai bine forma geometrica decat oglinzile slefuite in sticla BK7. Astfel oglinda ofera o calitate mai buna a imaginii in perioada de racire a instrumentului. O alta calitate a materialului din care e slefuita oglinda principala este posibilitatea unei parabolizari mai fine, minimul de calitate al oglinzilor fiind λ /8. aceasta valoare influenteaza direct performantele optice si calitatea suprafetei oglinzii.

Focuserul de 2” are o miscare fina si este prevazut cu un adaptor pentru oculare de 1.25”. Cautatorul cu un reticul fin permite cautarea obiectelor mai slabe.

Montura telescopului Dobson Skywatcher este una foarte usor de utilizat. Telescopul se lasa miscat in azimut sau inaltime la cea mai mica atingere. In orice pozitie montura ramane stabila observatiile fiind placute si la grosismente mari. Sistemul de control al tensiunii permite controlul fortei de frecare a monturii astfel dumneavostra puteti controla usurinta cu care se pot face miscarile monturii.

Diametru obiectiv 200 mm
Tip Reflector Newton
Greutate 26 kg
Distanța focală 1200 mm
Raport focal f/6
Montura Dobson
Tip focuser Crayford 2”
Oculare Barium 25 mm și 10 mm
Căutător 9x50
Capacitate de colectare a luminii 820
Putere de separație 0,58”
Magnitudinea limită 13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă 400x
Control GoTo Nu
Greutate tub 11 kg
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.