Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Skywatcher Dobson 300/1500 Mărește imaginea

Telescop Skywatcher Dobson 300/1500

Telescoapele Dobson sunt cele mai practice instrumente in astronomie

Detalii

Produse asociate

1 x Carucior de transport pentru Dobson 8"/10"/12"

Carucior practic pentru mutarea usoara a telescoapelor mari.

swd300py

Disponibilitate: În 3-5 zile

4 445,00 lei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Telescoapele Dobson sunt cele mai practice instrumente in astronomie. Au o constructie foarte simpla si totusi geniala. In principiu telescopul este compus din doua parti: prima componenta ar fi optica, in majoritatea cazurilor un tub inchis sau un tub Truss, iar a doua componenta e montura ce consta dintr-o asa numita “cutie de lemn” cunoascuta ca si “Rockerbox”. Montura se aseaza direct pe pamant, tubul optic fiind asezat pe aceasta. Pregatirea telescopului pentru observatii este foarte rapida si nu necesita o reglare complicata a monturii. Ideea de baza in constructia unui Dobson se datoreaza dorintei de a avea un telescop cu optica puternica la cel mai mic pret. Acest lucru a fost reusit de catre inventatorul al carui nume il poart, ajungandu-se la aparitia unui numar foarte mare de fani ai acestui design impresionati de simplitatea instrumentului. Un motto al telescoapelor Dobson ar putea fi “performanta mare la pret mic”.

Optica 300/1500:

Acest telescop Dobson are un obiectiv cu diametru de 300mm (12”) si o distanta focala de 1500mm. Raportul focal atins este de f/5. Capacitatea de colectare a luminii este foarte mare depasind puterea ochiului liber de peste 1900 ori. Pe un cer intunecat se pot observa stele pana aproape de magnitudinea 14. Incepand cu obiectivele de 300 mm obiectele Deep-Sky prezinta detalii numeroase, lucru greu de spus de instrumetele cu diametre mai mici. Oglinda secundara are un suport subtire pentru a reduce efectele asupra imaginii.

Oglinda acestui telescop este slefuita in sticla BK7. Precizia minima pentru aceste oglinzi de λ/8 este indeplinita la toate instrumentele. Aceasta valoare influenteaza direct performantele optice si calitatea suprafetei oglinzii.

Focuserul de 2” are o miscare fina si este prevazut cu un adaptor pentru oculare de 1.25”. Cautatorul cu un reticul fin permite cautarea obiectelor mai slabe.

Montura telescopului Dobson Skywatcher este una foarte usor de utilizat. Telescopul se lasa miscat in azimut sau inaltime la cea mai mica atingere. In orice pozitie montura ramane stabila observatiile fiind placute si la grosismente mari. Sistemul de control al tensiunii permite controlul fortei de frecare a monturii astfel dumneavostra puteti controla usurinta cu care se pot face miscarile monturii.

Nu se limiteaza totul doar la ce telescop cumparati ci si de unde il cumparati. Serviciile noastre extra:

  • Suntem printre cei mai buni distribuitori de telescoape si suntem familiarizati cu acest intrument. Va stam cu placere la dispozitie si dupa cumparare in cazul in care aveti probleme cu montarea sau utilizarea.

 

 

Diametru obiectiv 300 mm
Tip Reflector Newton
Greutate 38 kg
Distanța focală 1500 mm
Raport focal f/5
Montura Dobson
Tip focuser Crayford 2”
Oculare Barium 25 mm și 10 mm
Căutător 9x50
Control GoTo Nu
Greutate tub 23 kg

Suport clienți

Luni-Vineri 8:00-16:00

Telefon:0363401682 0765358027 0725544655 0745015673

Contactați echipa noastră!
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.