Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Skywatcher Dobson Truss-tube 508/2000 Mărește imaginea

Telescop Skywatcher Dobson Truss-tube 508/2000

Telescopul Skywatcher Dobson 508/2000 f/3,9 este un concept nou, oglinda este expusă iar sistemul este ușor de transportat.

Detalii

SWD508py

Disponibilitate: În 5 - 8 zile

28 920,00 lei

Preț redus!

-651,00 lei

29 571,00 lei

Telescopul are un sistem deschis ce permite completa dezasamblare și transportul ușor chiar și într-o mașină mică. Montarea se poate face chiar și de o singură persoană în doar 20 de minute. Barele tubului truss au grosimea de 30mm și susțin ferm întreaga structură, neexistând problemele decolimării. Fiecare tub este numerotat ajutând la corecta montare a telescopului. Acestea sunt ținute în poziție de cleme cu deschidere rapidă, fără să fie necesare alte unelte pentru asamblare.

Baza este solid construită și vopsită în culoare neagră. Întregul telescop se mișcă pe plăcuțe de teflon. Două șuruburi laterale fixează elementele bazei. Acest lucru previne orice mișcare verticală.

Oglinda principală parabolică este din Pyrex, material mai puțin sensibil la diferențele de temperatură. Probabil vă gândiți că este greu, dar nu este așa, materialul este subțire dar foarte solid. Există trei șuruburi pentru colimare sub oglinda principală, exact ca în cazul celorlalte modele, fiecare având câte un șurub de blocare. În centrul oglinzii se află un punct alb de 10mm ce ajută la colimare.

Majoritatea oglinzilor telescoapelor au un strat de aluminiu, apoi un strat protector din oxid de siliciu sau dioxid de siliciu. Dioxidul de siliciu oferă o protecție mult mai durabilă decât monoxidul de siliciu dar necesită echipament special pentru acoperire și este de aceea mai scump. Este nevoie de protecție, pentru că în majoritatea telescoapelor reflectoare oglinda este expusă elementelor exterioare iar deteriorarea straturilor reflective reduce rezoluția telescopului. Toate telescoapele SkyWatcher au acoperire multistrat cu dioxid de siliciu pentru durabilitate și performanță pe termen lung.

Diametru obiectiv 508 mm
Tip Reflector Newton
Greutate 63 kg
Distanța focală 2000 mm
Raport focal f/3,9
Montura Dobson
Tip focuser Crayford 2”
Oculare 28mm, 10mm
Căutător 9x50
Putere de separație 0,23”
Putere de mărire utilă maximă 1016x
Control GoTo Nu
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.