Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Celestron SC 127/1250 Omni XLT Mărește imaginea

Telescop Celestron SC 127/1250 Omni XLT

Telescop destinat in primul rand observatiilor planetelor si Lunii, dar si obiectelor deepsky.

Detalii

7882

Disponibilitate: În 2-3 zile

3 840,00 lei

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala.

Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite. Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare.

Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.

Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.

Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa
  • Acoperire antireflexie XLT
  • Sistem inchis
  • Efect redus de shifting al oglinzii principale
Diametru obiectiv 127 mm
Tip Schmidt-Cassegrain
Distanța focală 1250 mm
Raport focal f/9,8
Montura Ecuatorială
Tip focuser Filet ETX
Oculare 25 mm
Căutător 6x30
Capacitate de colectare a luminii 330
Putere de separație 0,9”
Magnitudinea limită 12,3 mag
Putere de mărire utilă maximă 250x
Control GoTo Nu
Alte accesorii Software The sky
Greutate tub 3 kg

Suport clienți

Luni-Vineri 8:00-16:00

Telefon:0363401682 0765358027 0725544655 0745015673

Contactați echipa noastră!
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.