Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 Advanced VX AVX GoTo Mărește imaginea

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 Advanced VX AVX GoTo

Telescopul Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 este tot ce si-ar putea dori un astronom amator.

Detalii

33052

Disponibilitate: În 2-3 zile

7 200,00 lei

Telescopul Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 are o apertura de 152mm si o distanta focala de 1500mm. In ciuda distantei focale lungi a telescopului, tubul optic este foarte scurt, facand totul un sistem compact, extrem de usor de transportat.

Lumina ajunge pentru inceput la placa corectoare asferica, apoi fiind transmisa catre oglinda principala sferica. Aceasta reflecta lumina inapoi catre oglinda secundara, care, la randul ei, o trimite in directia oglinzii principale. Lumina trece apoi printr-un orificiu central al oglinzii principale in focalizatorul de la baza tubului optic. Sistemul este inchis si de aceea nu vor exista turbulente care sa afecteze calitatea imaginii. Bineinteles ca acest lucru mai inseamna ca acest sistem este bine protejat impotriva prafului.

Placa Schmidt are acoperire multistrat, asigurand imagini luminoase, fara sa existe reflexii interne. Acest telescop ofera o imagine foarte buna, cu contrast ridicat si definitie buna, excelent pentru observatii planetare sau Deepsky. Sistemul Schmidt-Cassegrain va ofera un camp vizual larg, ideal pentru observarea obiectelor deepsky extinse. Optica este conceputa pentru a avea un raport focal de 1:10, ceea ce inseamna ca astrofotografia este de asemenea posibila.

Focalizarea prin oglinda principala duce la o mare varietate de posibilitati in ce priveste focalizarea, ceea ce permite utilizarea unei game variate de accesorii (datorita greutatii scazute a telescopului, nu are nevoie de o montura grea - spre deosebire de alte sisteme optice).

Prin utilizarea partii de jos a tubului telescopului pentru focalizare si vizualizare, se obtine un confort in utilizare. Sistemul este de asemenea util si pentru observatii terestre ocazionale (de exemplu pasari).

Noua montura Celestron AVX

Aceasta montura este special conceputa pentru a oferi o performanta optima impreuna cu telescopele de mici dimensiuni. Acum telescopul dumneavoastra poate beneficia de suportul pentru aliniere All-Star Polar Alignment si autoguider. Puteti face expuneri lungi utilizand corectia periodica a erorilor care este permanenta si programabila. Montura AVX are acum o baza de dimensiuni mai mari, ceea ce duce la o stabilitate mai mare sub greutati crescute. Motoarele imbunatatite au o putere mai mare si pot suporta cu usurinta o echilibrare mai putin perfecta.
Diametru obiectiv 152 mm
Tip Schmidt-Cassegrain
Greutate 25 kg
Distanța focală 1500 mm
Raport focal f/9,9
Montura Ecuatorială
Oculare 20 mm
Căutător 6x30
Capacitate de colectare a luminii 470
Putere de separație 0,76”
Magnitudinea limită 12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă 304x
Control GoTo Da
Greutate tub 4,5 kg
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.