Producători

Omegon

Buletin de știri

Recomandat AllShops

Urmareste comanda Urgent Cargus

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 Advanced VX 8" AVX GoTo Mărește imaginea

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 Advanced VX 8" AVX GoTo

Optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Detalii

32997

Disponibilitate: În 2-3 zile

8 990,00 lei

Telescopul este in principal destinat observarii planetelor dar si obiectelor DSO, cu performante bune chiar si la marginea campului vizual. Lumina ajunge pentru inceput la placa corectoare asferica, apoi fiind transmisa catre oglinda principala sferica. Aceasta reflecta lumina inapoi catre oglinda secundara, care, la randul ei, o trimite in directia oglinzii principale. Lumina trece apoi printr-un orificiu central al oglinzii principale in focalizatorul de la baza tubului optic. Sistemul este inchis si de aceea nu vor exista turbulente care sa afecteze calitatea imaginii. Bineinteles ca acest lucru mai inseamna ca acest sistem este bine protejat impotriva prafului.

Placa Schmidt are acoperire multistrat, asigurand imagini luminoase, fara sa existe reflexii interne. Acest telescop ofera o imagine foarte buna, cu contrast ridicat si definitie buna, excelent pentru observatii planetare sau Deepsky. Sistemul Schmidt-Cassegrain va ofera un camp vizual larg, ideal pentru observarea obiectelor deepsky extinse. Optica este conceputa pentru a avea un raport focal de 1:10, ceea ce inseamna ca astrofotografia este de asemenea posibila.

Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.

Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

 

Diametru obiectiv 203 mm
Tip Schmidt-Cassegrain
Greutate 27 kg
Distanța focală 2032 mm
Raport focal f/10
Montura Ecuatorială
Oculare 20 mm
Căutător 6x30
Capacitate de colectare a luminii 840
Putere de separație 0,57”
Magnitudinea limită 13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă 406x
Control GoTo Da
Greutate tub 6 kg
Viziteaza magazinul Astromagazin pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.