Accesorii colimare

Informații

Producatori

Colimator laser Hotech 1.25"/2" SCA cu reticul

22957

Produs nou

Colimatorul laser Hotech – colimaţi telescopul fără devierea laserului

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

950,00 lei **TVA inclus

Informatii

Colimatorul laser Hotech – colimaţi telescopul fără devierea laserului

Imaginaţi-vă: faceţi observaţii cu telescopul dumneavoastră, dar ceva nu este în regulă. Ce este? De ce stelele nu sunt înfăţişate clar? La planeta Jupiter contrastul este prost. Noaptea este clară, dar observaţiile sunt o neplăcere. Este evident că telescopul dumneavoastră nu este precis colimat. Trebuie să faceţi ceva – să colimaţi din nou telescopul – dar cum? Cel mai simplu – cu un laser.

Un laser cu autocentrare

Multe lasere de colimare simple au caracteristica de devia în focuser. Colimarea s-ar pierde în acest caz. Nu şi la colimatorul Hotech: datorită construcţiei cu autocentrare este imposibilă abaterea laserului. Nu aveţi nevoie de niciun şurub pentru a fixa colimatorul în focuser. Unele focusere prezintă mici toleranţe la diametru. Şi acest lucru este rezolvat uşor de laserul Hotech.

Puteţi colima telescopul dumneavoastră chiar şi când se află pe montură, poziţia paralelă a laserului este mereu asigurată.

 • Ţintă de 45°
 • Cu ţinta de 45° integrată colimarea se poate face de către o persoană în timp scurt. După ce punctul roşu al laserului este centrat pe marcajul central al oglinzii primare, raza este aruncată înapoi în laser.
 • Proiecţia extrem de fină a punctului este înfăţişată pe suprafaţa gravată, ceea ce se aseamănă cu o ţintă. Acuma este uşor de tot să terminaţi colimarea oglinzii principale.

Avantajele pe scurt:

 • colimare de precizie: laser cu autocentrare
 • laserul se menţine paralel fără să devieze
 • laser cu punct foarte fin
 • grilă 45° pentru o colimare simplă
 • varianta 2” este livrată cu un adaptor 2”, care de asemenea se poate autocentra
 • disponibil în varianta 1,25” sau 2” (vedeţi descrierea produsului)
 • durabil: baterie 3V performantă
 • etui solid pentru depozitarea laserului

Reticul în cruce

Laserul Hotech are în dotare un reticul în cruce. Acesta este înfăţişat împreună cu punctul laserului înapoi pe grilă. Dacă punctul laserului dispare în gaura centrală a colimatorului, reticulul oferă posibilitatea de a face corecturi fine la cplimare.

Colimator laser HOTECH SCA

Adaptor cu autocentrare (SCA)
Colimatorul laser Hotech se distinge de toate celelalte colimatoare laser datorită tehnologiei inovative de autocentrare (SCA). Acest mecanism permite instalarea precisă şi REPETABILĂ la toate mărcile de focusere de 1,25" şi 2" şi oferă astfel o colimare precisă. Toate colimatoarele laser de pe piaţă au o problemă fundamentală: neconformitatea mecanismului de adaptare între colimatorul laser şi focuserul telescopului. Această problemă este recunoscută şi discutată adesea între astronomi dar până acum nu a existat o soluţie concretă pe piaţă. Indiferent de cât de mici sunt toleranţele admise de laserul colimator sau focuser, un decalaj mic este necesar pentru a permite instalarea colimatorului laser. Odată ce colimatorul laser este inserat, decalajul devine o problemă. Colimatorul laser este fixat cu unul sau două şuruburi sau cu un inel de compresie. Ambele metode ridică probleme şi anume adaptarea inconsecventă de la off-axis (axial) şi instalarea pe axul non-paralel care distruge precizia colimatorului împreună cu întregul ax optic. Adaptorul cu autocentrare elimină în mod inteligent neconformitatea focuserului prin comprimarea liniară a inelelor de cauciuc integrate. Astfel diametrul inelelor se extinde pentru a compensa decalajul. Deoarece toate inelele se extind radial în mod egal în diametru de la compresie, acest lucru centrează automat colimatorul laser în tubul focuserului. Şi cel mai important, colimatorul laser SCA poate fi fixat în siguranţă în focuser pentru o instalare repetabilă pentru a oferi o colimare precisă.

Pe scurt, adaptorul SCA îndeplineşte 3 funcţii esenţiale: prima, inelele de expansiune se potrivesc la aroape orice toleranţe de fabricare ale unui focuser. În al doilea rând, centrează automat laserul adaptor în focuser. Trei, oferă cel puţin două contacte circulare distribuite în mod egal pe tubul interior al focuserului prevenind pivotarea laserului şi fixarea paralelă pe focuser. Odată ce factorul de neconcordanţă este eliminat, puteţi colima rapid telescopul în siguranţă pentru a obţine o colimare perfectă de fiecare dată.

Problemele actuale ale colimatorului:

 • fanta şurubului
 • adaptarea cu inel de compresie


Probleme rezolvate cu tehnologia SCA

 • eliminarea fantei din tubul cu glisare


Toate tubulrile cu glisare au toleranţe de prelucrare.Şi este necesar un diametru mai mare pentru a accepta diferite oculare şi adaptoare. Atunci când este inserat un colimator standard, fanta între tubul glisant şi instrumentul inserat devine o problemă de decalaj. Inelele de cauciuc din SCA se extind radial în concordanţă cu ajustările proprii ale utilizatorilor pentru a umple fanta. Astfel colimatorul va sta fixat în tubul glisant devenind parte a telescopului pentru o instalare sigură şi repetabilă.

 • SCA menţine laserul perfect paralel pe focuser


Designul patentat cu inele O cu extensie multiplă oferă o fixare solidă de 360 de grade în interiorul focuserului menţinând laserul adaptor perfect paralel cu tubul focuserului eliminând orice eroare de înclinare tipică mecanismului de fixare convenţional cu şurub.

 • SCA elimină fixarea instabilă cauzată de şurub sau de inelul de compresie


Axul optic se deplasează atunci când instrumentul inserat este blocat înăuntru de şurub. În unele cazuri, unele inele de compresie prost făcute pot cauza o înclinare instabilă la fixarea în tubul glisant datorită toleranţei slabe între inelul de compresie, canelura interioară şi înclinarea inegală a şurubului de fixare într-un tub glisant. SCA adaptează colimatorul fără să utilizeze şurubul sau inelul de compresie.

 • SCA acceptă imperfecţiunea unui tub cu glisare


Imperfecţiunile mici din interiorul tubului cum ar fi urmele, zgârieturile şi excrescenţele inegale sunt compensate de inelele de cauciuc şi centrează cu precizie colimatorul în tub. În plus, chiar dacă tubul de glisare este uşor deformat în diametru, sub formă de ou, inelele de cauciuc din SCA vor compensa diferenţele şi vor centra cu precizie colimatorul. Un design sub formă de guler de metal nu va putea să se deformeze pentru a compensa imperfecţiunea unui tub cu glisare pentru o adaptare fermă.

Alte caracteristici ale laserului colimator SCA:

 • Placă de ţintire 45º gravată cu laser


Placa de ţintire afişează punctul de reflexie al laserului cu o raport vizual foarte clar în timpul ajustării. Aceasta vă permite să aliniaţi oglinda principală din spatele telescopului şi elimină nevoia de merge în continuu în faţa telescopului în timpul colimării. Dacă faceţi colimarea fără placa de ţintire, nu veţi putea ajusta oglinda principală în timp real faţă de punctul laserului. Cu alte cuvinte, nu mai ştiţi ce şuruburi de ajustare aţi folosit în timp ce sunteţi ocupat tot făcând drumul din spatele în faţa telescopului pentru a referenţia direcţia ajustată. Astfel colimarea durează destul de mult şi înlătură scopul unei colimări rapide şi uşoare. Hotech înţelege importanţa acesteia, astfel placa de ţintire este o componentă standard a colimatorului laser. Toţi astronomii merită acest colimator fără să plătească nimic în plus! Mai mult, macheta plăcii de ţintire este gravată cu laser pentru a asigura o grilă de ţintire precisă de durată pentru cele ai bune efecte vizuale. Spre deosebire de alte colimatoare, ţinta nu este un sticker care se va dezlipi, sau o vopsea care se şterge. Înţelegem faptul că plătiţi penru un instrument de precizie care se presupune că este de calitate.

 • Cel mai bun laser de proiecţie cu punct


Menţinerea laserului în punctul cel mai clar este cheia colimării de precizie. Dar atunci când priviţi îndeaproape punctul laserului de la firmă la firmă, majoritatea punctelor apar mari, nu atât de clare pe cât v-aţi fi imaginat. Aceasta implică o muncă de ghicire atunci când încercaţi să centraţi punctul, nu doar centrarea punctului de laser în centrul plăcii de ţintire, ci şi centrarea centrului punctului în sine. Acest lucru nu are sens având în vedere că scopul este să profitaţi de caracteristica de colimare a laserului "care are o divegenţă redusă a fasciculului de lumină, astfel încât raza fasciculului să nu aibă schimbări semnificative pe distanţe de propagare moderate". Cu alte cuvinte, mărimea razei laser pe distanţa de colimare (distanţa de la colimatorul laser la oglinda principală şi înapoi spre placa de ţintire) ar trebui să rămână un punct constant clar. După cum ştiţi, majoritatea producătorilor de colimatoare nu sunt de fapt producători de lasere. Aceştia montează laserul prefabricat şi îl aliniază într-un tub FĂRĂ să ia considerare distanţa de operare pentru o mărime a razei laser. Hotech concepe şi produce module şi sisteme laser de peste 10 ani pentru diverse industrii profesionale. Ştim exact cum ar trebui să funcţioneze un laser. Limităm raza laser la mărimea cea mai clară la distanţa de operare corectă pentru un efect optim. Înţelegerea şi experienţele noastre cu designul laserului vă permit să aveţi o colimare eficientă şi de precizie.

 • Laser colimator cu reticul în cruce patentat


Cu reticulul nostru patentat, utilizatorul poate ţinti laserul cu uşurinţă în timpul colimării finale a oglinzii secundare şi principale. Modelul reticulului prezintă un punct de centrare de precizie al laserului, dar cu 4 linii laser extinse din centrul punctului. Liniile extinse (reticul) ale laserului este cea mai intuitivă metodă de a ghida laserul indicând o ajustare precisă. În timpul colimării oglinzii secundare, un singur punct ce proiectează aproape de centrul inelului, este dificil de identificat dacă laserul este exact în centru. Laserul cu reticul poate ajuta utilizatorul să ajusteze oglinda secundară pentru a ţinti laserul exact pe centru cu ajutorul liniei în cruce. În timpul colimării finale a oglinzii principale, punctul laser reflectat dispare adesea în gaura existentă a laserului, împiedicând utilizatorul să identifice dacă laserul reflectat este exact în centrul găurii. Din nou, reticulul în cruce va ghida vizual utilizatorul pentru a centra punctul laserului cu uşurinţă chiar dacă centrul punctului laser dispare în gaura existentă. Aceasta este o trăsătură foarte eficientă şi esenţială a colimatorului laser SCA în obţinerea unei grad de acurateţe şi mai mare cu uşurinţă. Click aici pentru un tur video pe youtube.

 • Aliniere de precizie cu laser


Colimatorul laser Hotech este bine centrat şi aliniat, aceştia fiind factori critici pentru o colimare de precizie. Dar veţi fi suprins să aflaţi că multe colimatoare de pe piaţă nu corespund acestor cerinţe. Motivul se găseşte în designul şi înţelegerea produsului. Hotech a luat în considerare toate aspectele parametrilor în designul lor. Parametri precum mecanismul de aliniere, structura mecanică şi optică a laserului în sine şi multe altele sunt luate în considerare pentru design. De exemplu, la unele colimatoare laser se instalează un indicator laser prefabricat în carcasă. Este foarte eficient din punct de vedere al costurilor (pentru vânzător), dar implică multe probleme. De multe ori, indicatorul laser poate să nu se instaleze perfect centrat în carcasă datorită variaţiilor de mărime ale indicatoarelor şi al mecanismului de aliniere adăugat. Astfel laserul în sine nu este poziţionat pe punctul real de aliniere şi pe axul optic. Ca rezultat, laserul nu poate fi niciodată centrat în interior. Este posibilă alinierea razei laserului paralel cu calea optică dar întotdeauna cu o deviere de-a lungul axului optic. Aceasta înseamnă că raza laserului nu este centrată indiferent cum adaptaţi colimatorul laser la focuser. Rezultatul laserul descentrat va produce astigmatism telescopului dumneavoastră, similar cu scenariul din imaginea 1.

 • Greutate redusă şi corp complet prelucrat din aluminiu cu precizie CNC


Mulţi producători de colimatoare laser dau utilizatorilor falsa impresie că "mare şi greu înseamnă rigid şi stabil". În schimb, inginerii Hotech taie greutatea inutilă a colimatorului laser pentru că noi înţelegem că greutatea suplimentară pe un telescop (în special telescoapele Newton cu structură deschisă) va crea un dezechilibru şi o deformare a structurii. În plus, cu cât este mai greu instrumentul, cu atât mai mare va fi inerţia în timpul unui impact de la o cădere accidentală. Într-un asemenea accident, forţa de inerţie poate cauza mai multe stricăciuni mecanismului de aliniere internă deoarece se va disipa mai multă energie de la impact. Astfel, designul cu greutate redusă a colimatorului nostru oferă un câştig în precizia colimării. Bineînţeles colimatorul nostru laser utilizează un aluminiu uşor de calitate aerospaţială şi prelucrare CNC cu cele mai mici toleranţe. Aluminiul este apoi este sablat cu nisip şi anodizat pentru a fi protejat de condiţţile dure ale mediului. Nimic nu este sacrificat pentru ca dumneavoastră să aveţi un instrument modern de durată.

 • Durată mare de viaţă a bateriei


Deoarece utilizăm bateria CR123, de 3V ca şi sursă de alimentare pentru laser, colimatorul nostru laser are 65 de ore de utilizare continuă a bateriei. Bateria cu lithium inclusă la livrare funcţionează bine pe timpul unei nopţi reci tipice şi are o durată de viaţă pe raft de 10 ani. Acesta este un avantaj mare deoarece nu trebuie să vă faceţi griji să schimbaţi bateriile pe întuneric ca la alte colimatoare.

 • Colimarea telescopului SC


Telescoapele comerciale SC au toate mici erori optice şi mecanice de aliniere. De obiceri eroarea se află la centrarea oglinzii secundare. Ca rezultat, atunci când un laser este instalat şi emite de pe focuser, raza se va întoarce rareori spre centru deşi testarea stelară va indica o colimare perfectă. În plus, oglinda secundară (formă convexă) extinde punctul fin al laserului la un punct mai larg şi măreşte orice eroare axială de aproape 5 ori. Eroarea de deviaţie pentru un telescop SC tipic bine colimat va returna raza laserului la aproximativ 0,125", 0,250" în afara centrului. Pentru a compensa erorile de aliniere optice şi mecanice a telescoapelor SC, este necesară o abordare diferită a colimării în comparaţie cu telescoapele Newton. Dacă procedura este urmată corect, utilizatorii pot colima cu precizie telescoapele lor SCT. În mod implicit laserul va trebui poziţionat în centrul optic al telescopului SC. Colimatorul laser Hotech SCA elimină automat fanta focuserului fără a utiliza şurubul şi se poziţionează centrat pe axul optic. Pentru telescopul SC oglinda principală este fixată dar puteţi colima prin ajustarea oglinzii secundare pentru a fi paralelă cu axul optic. Există o singură pregătire pe care trebuie s-o faceţi pentru colimarea cu laser a telescopului SC. Mai întâi instalaţi colimatorul laser SCA şi premarcaţi poziţia laserului pe grila colimatorului atunci când telescopul dumneavoastră este colimat din fabrică sau în urma colimării după stele. Astfel când veţi verifica colimarea data viitoare, doar adaptaţi colimatorul laser SCA pe focuser, 2" sau 1,25" şi vedeţi dacă laserul atinge poziţia premarcată. Dacă nu, ajustaţi şuruburile de aliniere de pe oglinda secundară pentru a muta punctul reflectat către poziţia premarcată pe grilă. Datorită suprafeţei convexe a oglinzii secundare, oglinda va extinde laserul colimator reflectat într-un punct mai mare, fiind mai greu de a distinge centrul punctului reflectat pentru colimare. Pentru cel mai bun rezultat, modelul laser cu punct unic este mai potrivit pentru colimarea telescoapelor SC datorită găsirii mai uşoare a centrului punctului extins. Vedeţi pozele mai jos.

 • Lentile cu reţea de difracţie pe colimatorul laser SCA


Deoarece colimatorul nostru laser are deja o tehnologie de precizie SCA, punct laser fin şi o placă de ţintire de 45 de grade, nu este nevoie de utilizarea grilei DFG pentru a alinia oglinda principală a unui telescop Newton. Scopul utilizării grilei DFG este de a face o aliniere grosieră a oglinzii principale. Utilizatorul aliniază oglinda principală prin referenţierea umbrei oglinzii secundare în grila DFG proiectată pe un perete şi numără punctele DFG din jurul umbrei pentru a centra în umbră. Metoda nu poate obţine o metodă precisă de aliniere deoarece decalajul dintre fiecare punct poate însemna mult la aliniere. În ultima etapă a alinierii, utilizatorul trebuie să aducă punctul laserului înapoi la ieşirea laserului (centrul plăcii de ţintire de 45 de grade). Placa noastră de ţintire integrată de 45 de grade permite alinierea oglinzii primare din spatele telescopului eliminând drumul repetat către faţa telescopului în timpul colimării. Astfel nu este nevoie de utilizarea lentilelor DGF la colimatorul nostru SCA.

Recenzii

Scrie o recenzie

Colimator laser Hotech 1.25"/2" SCA cu reticul

Colimator laser Hotech 1.25"/2" SCA cu reticul

Colimatorul laser Hotech – colimaţi telescopul fără devierea laserului

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania