Accesorii colimare

Informații

Oferte speciale

Producatori

Colimator Baader Laser Colli Mark III

2450343

Baader Planetarium

Produs nou

În sens larg, cuvântul ”colimare” semnifică ajustare, aliniere.

Mai multe detalii

În 2-3 zile

410,00 lei **TVA inclus

Informatii

Colli este prescurtarea de la “collimation” (colimare). În sens larg, cuvântul ”colimare” semnifică ajustare, aliniere.

Telescoapele Newton sunt în general considerate a fi sensibile la decolimare. Şi sunt într-adevăr – cel puţin când sunt adeseori trasportate către locuri de observaţii întunecate în portbagajul unei maşini. Dacă sunteţi unul din acei observatori, colimatorul laser este unul din accesoriile de bază ale telescopului. Cu puţin exrciţiu şi muncă preliminară telescopul este din nou colimat în maxim 2 minute.

Colimarea telescopului este realizată atunci când raza laserului – ce iese din focuser – se reflectă pe ea însăşi. Condiţia de funcţionare optimă a colimatorului laser este, bineînţeles, ca raza laserului să treacă exact prin centrul adaptorului. Pentru aceasta laserul se poate regla în carcasă prin rotirea simetrică în 6 puncte (această reglare se face în fabrica noastră). Cele 6 şuruburi mici hexagonale servesc la ajustarea laserului – de aceea vă rugăm să nu le scoateţi, altfel laserul va fi deviat imediat în carcasă.

Prin ce se deosebeşte colimatorul laser – special conceput pentru Baader Planetarium – faţă de ceilalţi concurenţi de pe piaţă? Secretul este placa specială, gravată. În primul rând acesta îmbunătăţeşte vizibilitatea punctului reflectat al laserului. Dacă în locul acestuia ar fi fost o placă simplă, punctul laserului abia ar fi fost vizibil. În al doilea rând aceasta permite – la o decolimare puternică a sistemului (în acest caz punctul laserului nu va trece deloc prin reticul) – posibilitatea de a privi în tub, pentru a vedea în ce direcţie se reflectă raza.

Alte avantaje ale colimatorului laser:

  • design complet din metal
  • adaptor ce se potriveşte exact de 1.25”
  • trecerea razei laser printr-o diafragmă de 0,8 mm, fiind astfel potrivit şi pentru colimarea telescoapelor SC


ATENŢIE LASER!

Nu priviţi niciodată direct către raza laserului. Protejaţi-vă ochii. Depozitaţi colimatorul laser astfel încât să nu fie la îndemâna adulţilor neexperimentaţi sau a copiilor. Luaţi în considerare faptul că la telescoapele puternic decolimate raza laserului va fi deviată afară din tub.

Recenzii

Scrie o recenzie

Colimator Baader Laser Colli Mark III

Colimator Baader Laser Colli Mark III

În sens larg, cuvântul ”colimare” semnifică ajustare, aliniere.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania