Atlase / Hărți

Informații

Oferte speciale

Producatori

Planisfera Levenhuk M20 Mareste

Planisfera Levenhuk M20

60876

Levenhuk

Produs nou

Planisfera este o harta stelara rotativa ce va ajuta rapid si usor sa gasiti ce obiecte astronomice pot fi observate din locatia voastra la o anumita data si ora.

Mai multe detalii

In 5-8 zile

Acest produs nu genereaza puncte de loialitate.


34,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Dimensiuni21x31cm

Informatii

In timp ce observau cerul noptii, stramosii nostri au observat ca acesta se misca constant de-a lungul anului. Datorita miscarii de rotatie a planetei noastre (in jurul Soarelui si in jurul axei), ceea ce vedem pe sfera celesta difera in decursul lunilor si chiar al zilelor! Aceasta constientizare a dus la crearea unei planisfere ce permite utilizatorilor sa localizeze obiectele astronomice mai stralucitoare la o anumita data si ora in viitor (sau in trecut).

Cum functioneaza? O planisfera consta dintr-o harta stelara si un disc, cu marcajele datelor (pe harta) si a orelor (pe disc). Dupa alinierea datei si orei, veti putea vedea reprezentarea cerului noptii in fereastra ovala a discului. Nu puteti alege un an pe planisfera intrucat locatia stelelor ramane aceeasi, indiferent ca ne referim la o perioada de acum sute de ani sau mii de ani in viitor.

Planisfera Levenhuk M20 este conceputa pentru 45°- 63° latitudine nordica, ceea ce inseamna ca va arata doar constelatiile ce pot fi observate de la aceste coordonate.

Informatii aditionale:

- o planisfera va arata reprezentarea sferei ceresti la o anumita data si ora. Aliniati doar data hartii cu ora de pe disc  (de exemplu 21 ianuarie, ora 22:00).

- Polul Nord este in centrul hartii, iar Steaua Polara, aproape de acesta.

- harta stelara arata stelele mai stralucitoare de magnitudinea trei (cu cat mai mare este punctul, cu atat mai stralucitoare este steaua). Cele mai stralucitoare stele sunt trecute impreuna cu numele lor.

- atat harta stelara cat si discul sunt laminate.

Utilizarea unei planisfere este extrem de usoara, iar informatia oferita este esentiala pentru observatiile dumneavoastra.

Recenzii

Scrie o recenzie

Planisfera Levenhuk M20

Planisfera Levenhuk M20

Planisfera este o harta stelara rotativa ce va ajuta rapid si usor sa gasiti ce obiecte astronomice pot fi observate din locatia voastra la o anumita data si ora.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania