Autoguider

Informații

Oferte speciale

Producatori

Autoguider Lacerta MGEN II cu unitate de control

MGEN

Lacerta

Produs nou

Dispozitivul de autoghidaj Lacerta MGEN este un produs de calitate ce oferă nu doar posibilități de autoghidaj ci și alte facilități.

Mai multe detalii

În 5 - 8 zile

2 730,00 lei **TVA inclus

-370,00 lei

3 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Sursă de curent12 V
Rezoluție imagine752 x 582
Tip senzorCip CCD
Dimensiune chip3,6 mm x 2,7 (4,5 mm diagonal)
Dimensiune pixel4,7
Consum de energie120 mA
Conexiune (spre telescop)T2
RăcireNu
Timp maxim de expunere (min)1/15
Timp minim de expunere1/10

Informatii

Cu ajutorul autoguider-ului Lacerta puteți urmări mișcarea stelelor, dar mai puteți de asemena controla aparatul foto DSLR. Autoguider-ul mai are o funcție ce permite un câmp mai mare cu câțiva pixeli între cadre pentru a asigura un fundal mai curat. Toate acestea sunt oferite fără să fie nevoie de un PC, având un consum minim de curent, totul într-un pachet de mici dimensiuni.

Acest autoguider oferă soluții la toate problemele cu care se confruntă astronomii amatori în timpul astrofotografiei. Este ușor de folosit, mărimea este compactă, se poate utiliza și pe vreme extremă. Are un consum minim de curent (12V, 120 mA), iar interfața este simplă și ușor de folosit. Produs în Ungaria!

Caracteristici principale:

Camera:  senzor monocrom foarte sensibil (752 x 582 pixeli, 3,6 x 2,7 mm, Sony ICX279AL-E, mărime pixel 4,7 microni) care poate fi conectat la luneta de ghidaj, la adaptor off-axis cu filet T2 sau la focuser de 1,25”. Datorită sensibilității ridicate, chiar și cele mai slab strălucitoare stele pot fi folosite ca stele de ghidaj și funcționează perfect și cu ghidaj off-axis.

Unitatea de control: mica unitate de control are un display mare, de 128 x 64 pixeli și șase butoane (4 pentru direcții și 2 pentru diverse funcții). Luminozitatea LCD-ului și contrastul sunt reglabile. Meniul este simplu și logic.

Ghidajul: Steaua de ghidaj poate fi găsită, selectată, și perfect focalizată prin live view. Calibrarea se poate face manual sau automat. Sunt disponibili o gamă largă de parametri, viteza mișcării pe axele RA și DEC pot fi reglate fin. Ghidajul se poate regla în funcție de lungimea lunetei de ghidaj: atât pentru lunete cu distanța focală mare cât și pentru căutătoare 9x50mm. Căutătoarele pot fi folosite să ghideze un telescop principal cu distanța focală până la 1500mm sau chiar mai mult. Condițiile meteo pot să aibă efect asupra setării parametrilor.

Precizia subpixel este de 0,03 pixel RMS sau mai bună (condiții optime, focalizare precisă și o stea nu prea slabă), eroarea tipică maximă este de 0,1 pixeli. Pe camera de ghidaj: ghidați telescopul RC12” folosind un căutător 9x50mm și funcționază!

Controlul expunerii: suportă aparate foto DSLR Canon și Nikon (cablurile aferente trebuie cumpărate separat). Lungimea și numărul expunerilor poate fi setată, ceea ce înseamnă că toată seria de imagini raw poate fi luată automat. Se poate activa și funcția de blocare a oglinzii. 

Funcția Dithering: Este recomandat să mișcați senzorul câțiva pixeli între expuneri pentru ca posibilii pixeli morți de pe senzor să fie complet înlăturați. Autoguider-ul poate face acest lucru automat.

Controlul CCD: există câteva moduri speciale de control al erorii de urmărire al monurii: Astrophotography Tool (APT) și MGEN2Maxim.

Softul inclus are mai multe funcții (de exemplu statistica erorilor periodice, măsurarea seeing-ului, verificarea mersului în gol, și altele)

Update de soft gratuit prin intermediul USB.

Camera de ghidaj are filet T2 și filet pentru filtru ce se poate conecta la luneta de ghidaj. Accesoriile recomandate sunt adaptor T2/31,7mm sau tubul prelungitor 1,25”. Autoguider-ul Lacerta MGEN II poate fi folosit cu căutătoare cu distanța focală foarte scurtă datorită rezoluției ridicate a softului. Este recomandată utilizarea căutătoarelor Sky Watcher de 30mm sau 50mm, cu ajutorul cărora puteți ghida telescoape cu distanța focală până la 1500-2500mm. Pentru a conecta autoguider-ul la lunetă este nevoie de un adaptor special.

Lacerta MGEN II a fost produsul anului 2010 Interstellarum în Germania !

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Autoguider Lacerta MGEN II cu unitate de control

Autoguider Lacerta MGEN II cu unitate de control

Dispozitivul de autoghidaj Lacerta MGEN este un produs de calitate ce oferă nu doar posibilități de autoghidaj ci și alte facilități.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania