Compensator și corector coma 2” newton 1:1,70 cu inel adaptor inclus pentru binocular Baader Maxbright
Compensator și corector coma 2” newton 1:1,70 cu inel adaptor inclus pentru binocular Baader Maxbright
Compensator și corector coma 2” newton 1:1,70...
Compensator și corector coma 2” newton 1:1,70...

Compensator și corector coma 2” newton 1:1,70 cu inel adaptor inclus pentru binocular Baader Maxbright

2456301
Indisponibil
1.050,00 lei
cu TVA

Compensatoarele Baader reduc backfocus-ul ce apare când se folosește binocularul Maxbright împreună cu un telescop.


>Câștigă 10 puncte/10,00 lei Câștigă 10 puncte/10,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 10 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 10,00 lei.

Credit module tbi bank 3.4.0

263.05 Lei x 4 rate

 

Există trei compensatoare dedicate de 1.25X, 1.7X, 2.6X pentru utilizarea cu orice tip de telescop, reflector sau refractor. Alte produse slabe calitativ, folosesc un Barlow sau un simplu element amplificator. Aceste compensatoare dedicate, alcătuite din două lentile acoperite cu straturi antireflex, au fost special proiectate de Carl Zeiss și AstroPhysics să compenseze aberația cromatică ce există în toate binocularele, la fel și aberația de sfericitate specifică. Pe lângă corecția acestor aberații, Compensatoarele Baader reduc back-focus-ul necesar. Acest aspect este important la telescoapele reflectoare dar și la cele refractoare.

Până acum a fost destul de dificil să se folosească un binocular împreună cu un telescop reflector din cauza unui back-focus limitat, mai ales în cazul telescopului dobsonian. Unele binoculare necesită un back-focus chiar și de 5”, mult mai mult decât orice telescop newtonian. De cele mai multe ori, utilizatorii trebuiau să scurteze barele truss sau chiar tubul ca să extindă planul focal ceea ce ducea la obstrucție centrală sau creșterea vignetării. O altă soluție a fost să se utilizeze un barlow sau un ocular corector de 1,25”, care avea dezavantajul creșterii puterii de mărire și reducerea semnificativă a luminozității.

De fapt este nevoie de un amplificator de focală cu putere de mărire mică și cu apertură mare care să extindă planul focal al unui newtonian fără mărire excesivă și fără să introducă noi aberații. Baader Planetarium, împreună cu un faimos optician de la Zeiss, a realizat acest corector special pentru telescoapele reflectoare. Compensatorul Baader 1:1,7x este rezultatul acestei colaborări.

Sistemul optic complex al acestui corector oferă imagini foarte detaliate, cu contrast ridicat atat a obiectelor aflate în centrul câmpului cât și a celor de la marginea acestuia. Sistemul înlătură aberația de sfericitate și erorile de culoare ce apar de obicei în binoculare.

Apertura mare face să nu existe vignetare chiar și împreună cu binocularul Baader Mark V. Corectorul dispune de 7 straturi antireflex ce duc la o foarte bună transmisie a luminii, optimizat pentru observații vizuale. Interiorul înegrit elimină orice reflexie internă. Acest aspect este deosebit de important în cazul reflectoarelor unde lumina laterală poate pătrunde din lateral în corector. Rezultatul este un sistem optic aproape transparent ce nu va reduce calitatea imaginii în nici un fel (dealtfel îmbunătățește imaginea în marginea câmpului vizual).

Diametru conexiune
2"
Acoperire antireflex
Multiplă
Factor de mărire
1,7x
No reviews

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.