Camere CCD si CMOS

Informații

Producatori

Cameră Omegon CCD Solar System Imager Mareste

Cameră Omegon CCD Solar System Imager

18877

Omegon

Produs nou

Camera web Omegon vă oferă o modalitate simplă de a face fotografii planetare şi lunare.

Mai multe detalii

În 3-5 zile

700,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Tip1/4" format, HAD, color CCD chip
Rezoluție imagine640x480
Funcție videoda
Rezoluție video640x480
Tip camerăWebcam
Tip senzorCip CCD
InterfețeUSB 2.0
Lungime cablu2,1 m
Dimensiune chip3,6 mm x 2,7 (4,5 mm diagonal)
Sensibilitate la lumină0-1 lx
Adâncime bit24 Bit
Sisteme de operare suportateWindows 2000, Windows XP, Windows Vista si Windows 7
Imagini pe secundă30
Dimensiune pixel5,6 my
Durată video maximăinfinit

Informatii

Cameră web Omegon Solar System Imager – fotografii planetare direct pe calculatorul dumneavoastră

Camera web Omegon vă oferă o modalitate simplă de a face fotografii planetare şi lunare. Chiar dacă nu aveţi experienţă în astrofotografie, veţi putea face fotografii planetare frumoase chiar din prima noapte. Saturn cu inelele sale sau Jupiter cu sistemul de sateliţi sunt imagini de neuitat. Imortalizaţi-le simplu cu camera web CCD Omegon.

Cip-ul face diferenţa   

Camerele web oferă opţiuni interesante la fotografierea planetelor. Din păcate nu toate camerele web sunt potrivite pentru astrofotografie. 99,9% din camerele web de pe piaţă au un cip CMOS nepotrivit. Pentru astrofotografie este nevoie de un cip CCD adevărat. Cip-ul CCD este mai sensibil şi are mai puţin zgomot decât cip-urile CMOS ale altor camere similare. Timp de mulţi ani camerele web Philips sunt cele care au impus standardul, dar acestea nu s-au mai produs. Ca reacţie la aceasta, Omegon a adus pe piaţă câteva camere planetare care conţin cip-ul CCD dovedit.

Lucrurile s-au schimbat…

Camera CCD Omegon Solar System Imager este cu siguranţă una din cele mai ieftine posibilităţi de a captura imagini lunare şi planetare de înaltă calitate. În comparaţie cu camerele web Philips vechi, acestea aduc în plus câteva îmbunătăţiri. Printre altele, a fost încorporat un video controller care permite un download de până la 30 fps via USB 2.0. Camera poate livra până la 30 de imagini dacă este ataşat un computer suficient de rapid. Cu programele Giotto sau Registax puteţi obţine fotografii planetare excelente. Aproape toţi cei care fotografiază Luna şi planetele au o asemenea cameră web în dotare.

Setarea camerei se face astfel…

Setarea camerei este foarte simplă. Conectarea se face printr-un adaptor USB. Greutatea redusă a camerei nu reprezintă o povară nici pentru cele mai simple monturi. La livrare este inclus un adaptor pentru telescop de 1.25 ţoli, astfel încât camera să se poată conecta direct la telescop în locul ocularului.

Mai am nevoie de ceva?

Atunci când conectaţi camera la telescop, planetele apar încă prea mici. De aceea vă recomandăm să utilizaţi o letilă Barlow pentru fiecare cameră web, astfel distanţa focaşă se va mări iar planetele vor apărea mai mari. În plus vă recomandăm filtrul de blocare cu infraroşii Omegon, pe care îl puteţi cumpăra împreună cu camera.

Puteţi utiliza optim noua dumneavoastră cameră CCD Omegon Solar System Imager cu software-ul cu CD Omegon inclus. Pur şi simplu       introduceţi CD-ul în unitate iar interfaţa prietenoasă va apărea automat. Puteţi selecta limba dorită dintre germană, engleză, franceză sau poloneză. De asemenea puteţi selecta între diferite drivere şi software pentru Windows XP, Windows Vista şi Windows 7 (32 şi 64 biţi). 

Conţinutul CD-ului:

  • driver pentru Windows XP
  • driver pentru Windows Vista/7 pentru 32 şi 64 biţi
  • software de captură AMcap
  • software de editare a imaginii Registax
  • instrucţiuni de instalare

Recenzii

Scrie o recenzie

Cameră Omegon CCD Solar System Imager

Cameră Omegon CCD Solar System Imager

Camera web Omegon vă oferă o modalitate simplă de a face fotografii planetare şi lunare.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania