Cărți

Informații

Oferte speciale

Producatori

Stele şi Constelaţii - Carte + Atlas Mareste

Stele şi Constelaţii - Carte + Atlas

j03

Produs nou

Cartea “Stele şi Constelaţii” a fost concepută ca un ghid pentru observaţiile astronomice asupra stelelor, sistemelor stelare şi a obiectelor de cer profund.

Mai multe detalii

In stoc

45,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Număr pagini216
Număr fotografii și ilustrații24 planse
FormatA4
Data publicării2014

Informatii

Cartea este structurată după cum urmează:

În capitolul 1, Cunoştinţe de bază, cititorul face cunoştinţă cu noţiuni elementare despre de sfera cerească şi mişcarea aparentă a acesteia, coordonate cereşti, magnitudini stelare şi măsurarea unghiurilor pe cer. Tot aici se prezintă sumar modalitatea de orientare pe sfera cerească, identificarea celor mai strălucitoare stele şi a constelaţiilor din care fac parte.

Capitolul 2 – Obiecte de cer profund – este alocat descrierii generale a corpurilor cereşti denumite (n.r.) obiecte de cer profund şi a stelelor. Pentru acestea din urmă, este alocat un spaţiu considerabil în care am dorit ca prin explicaţii interesante şi prezentarea de aplicaţii numerice să introducem astronomul amator în lumea stelară şi totodată să demonstrăm că, în baza legităţii astrofizicii, a manipulării unor formule matematice şi ecuaţii, oricine poate să îşi creeze propria imagine despre diversitatea de formă, culoare şi de varietatea în care materia este organizată în Univers.

Ultimul capitolul, Constelaţii, vă va deschide cerul. Pentru fiecare lună din an sunt enumerate constelaţiile care prezintă condiţii optime de vizibilitate în primele ore ale nopţii. În spaţiul alocat fiecărei regiuni de pe sfera cerească există imagini şi descrieri sumare a celor mai interesante şi strălucitoare corpuri cereşti. Acestea sunt urmate de un tabel în care veţi găsi descrierea celor mai frumoase sisteme stelare binare şi multiple. Prezentarea culorilor stelelor şi a distanţei aparente dintre componente dă posibilitatea fiecărui cititor (observator) să-şi testeze acuitatea vizuală dar şi limitele la care poate fi folosit propriul instrument.

 

CONŢINUTUL PACHETULUI

1. un exemplar carte “Stele şi Constelaţii”, 216 pagini format A4 cu copertă color;

2. un exemplar CD (softuri astronomice (free), anexe, tabele ajutătoare şi multe altele);

3. un exemplar Atlas Ceresc, pe format A4. Conţine 24 de planşe  în care apar stelele până la magnitudinea +7,5 şi obiectele de cer profund până la magnitudinea +12,5.

CD-ul şi atlasul ceresc se distribuie gratuit, fiind incluse ca bonus al acestui pachet.

Recenzii

Scrie o recenzie

Stele şi Constelaţii - Carte + Atlas

Stele şi Constelaţii - Carte + Atlas

Cartea “Stele şi Constelaţii” a fost concepută ca un ghid pentru observaţiile astronomice asupra stelelor, sistemelor stelare şi a obiectelor de cer profund.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania