Cărți

Informații

Oferte speciale

Producatori

Pret redus! Efemeride astronomice pentru anul 2018 Mareste

Efemeride astronomice pentru anul 2018

j01

Produs nou

Efemeride Astronomice pune la dispozitie informatii de interes pentru pasionatii de astronomie

Mai multe detalii

In stoc

2,00 lei **TVA inclus

-90%

20,00 lei **TVA inclus

Informatii

Efemeride Astronomice pune la dispozitie informatii de interes pentru pasionatii de astronomie, tuturor celor care doresc sa stie unde se afla planetele pe bolta cereasca, la ce ora rasar si apun Soarele si Luna sau sa observe fenomenele astronomice.

Volumul de fata contine efemeride de precizie, date despre astri si prezinta o mare diversitate de fenomene astronomice care pot fi urmarite in decursul anului 2018. El poate fi utilizat si inteles cu usurinta indiferent de nivelul de cunostinte de astronomie si poate fi un util companion in timpul observatiilor, completand folosirea unui software de tip planetariu.

Datele din aceasta lucrare isi pot gasi utilitatea in programarea si prelucrarea observatilor si pot fi folosite in diverse lucrari de astronomie.

 

CUPRINS

 

Capitolul 1: TIMP, ofera informatii despre calendare, diverse scari de timp si relatiile dintre acestea

Capitolul 2: REDUCERI DE COORDONATE, prezinta principalele fenomene care modifica pozitiile astrilor

Capitolul 3: FENOMENE ASTRONOMICE, face cunoscute momentele la care au loc conjunctii, opozitii, eclipse si ocultatii cu Luna pe durata anului 2018.

Capitolul 4: SOARELE, contine efemerida de pozitie si efemerida pentru observatii fizice la Soare. Aceasta sectiune contine si explicatii si formule utile pentru diverse calcule si transformari.

Capitolul 5: LUNA, contine efemerida de pozitie si efemerida pentru observatii fizice la Luna. Si aici, sunt date explicatii si formule utile pentru diverse calcule si prelucrari de observatii.

Capitolul 6: SISTEMUL SOLAR, prezinta date si efemeride si grafice pentru corpurile care alcatuiesc sistemul nostru planetar: planetele mari si satelitii lor, asteroizi, comete si meteori.

Capitolul 7: STELE, SISTEME STELARE SI OBIECTE DE CER PROFUND, contine efemeride pentru observatii la stele variabile, stele duble si obiecte de cer profund, care pot fi observate cu instrumente mici.

 

VA DORIM CER SENIN IN 2018 !

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Efemeride astronomice pentru anul 2018

Efemeride astronomice pentru anul 2018

Efemeride Astronomice pune la dispozitie informatii de interes pentru pasionatii de astronomie

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania