Cărți

Informații

Oferte speciale

Producatori

Astronomie practica si teoretica Mareste

Astronomie practica si teoretica

123

Produs nou

Astronomie de la amator la expert.

Mai multe detalii

Momentan indisponibil

28,79 lei **TVA inclus

Informatii

Astronomie practică și teoretică - de la amator la expert

Autor: Marcel Jinca

220 pagini – limba romana - 2012

Cartea imbina problemele de astronomie practica cu astronomia de observatie. Poate fi un bun ghid pentru astronomul amator. Se adreseaza deopotriva celor de nivel mediu, dar si incepatorilor.

Icari în preajma Soarelui, calatorind pe harta Lunii, studiind planetele observabile si pana departe printre vecinii cosmici, gasiti in paginile cartii, metode lesne de abordat pentru executarea de observatii astronomice de calitate, de prelucrare a datelor consemnate, de acordarea unui caracter stiintific în activitatea desfasurata.

De ce de la amator la expert ? Atribuindu-i pe buna dreptate titulatura de expert, astronomului profesionist – cercetatorul – cel care dispune de cunostinte profunde, de un bogat material informational si tehnic, de mari telescoape, el fiind cel care ne pune la dispozitie efemeride, calendare astronomice, in general date de inalta precizie si comparand pe alocuri rezultatele obtinute de amator – noi cei din linia a doua în studiul astronomiei, veti constata ca diferentele sunt foarte mici pentru scopul propus.

In cele sapte capitole sunt prezentate probleme cu care orice astronom amator se confrunta in activitatea sa. Se supun atentiei diversele scari de timp folosite in astronomie, explicatii la orientarea pe sfera cereasca. Sunt sugerate metode de observare a Soarelui si Lunii si al eclipselor. Metode de calcul de efemerida sau cum se pregatesc observatiile astronomice. Sunt prezentate elemente generale despre meteori, comete si asteroizi si cum pot fi observati.

Volumul de fata se incheie cu numeroase date tabelate despre diferite fenomene, stele variabile, stele duble si obiecte de cer profund.

Din cuprins:

  • Capitolul 1 TIMPUL – notiuni elementare despre timp si masurarea lui; scari de timp si calendar.

  • Capitolul 2 SISTEME DE COORDONATE – coordonatele ceresti si transformari de coordonate.

  • Capitolul 3 SOARELE – pozitia pe cer; coordonate heilografice; observarea Soarelui.

  • Capitolul 4 LUNA – orbita Lunii si diverse calcule; fazele Lunii si observarea reliefului; despre eclipse – calcule si observatii.

  • Capitolul 5 PLANETELE MARI – generalitati; despre desenul planetar; satelitii planetelor mari.

  • Capitolul 6 COMETE, ASTEROIZI SI COMETE – prezentare generala; efectuarea observatiilor si executarea desenului; notiuni elementare de mecanica cereasca; observarea meteorilor.

  • Capitolul 7 STELE DUBLE SI VARIABILE – notiuni elementare: metode pentru efectuarea observatiilor; stelele variabile si determinarea stralucirii;

  • ANEXE SI TABELE AJUTATOARE – Constante si alte elemente; Sistemul solar – date despre fenomene planetare si sateliti; Stele duble si stele variabile (tabele); Obiecte de cer profund (tabele).

Pachetul mai contine: un CD cu softuri astronomice si planse A4 cu diverse sabloane necesare in observatiile astronomice.

Recenzii

Scrie o recenzie

Astronomie practica si teoretica

Astronomie practica si teoretica

Astronomie de la amator la expert.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania