Cărți

Informații

Oferte speciale

Producatori

The Dobsonian Telescope Mareste

The Dobsonian Telescope

15195

Produs nou

Aceasta carte explica cititorului cum sa construiasca un telescop Dobson care sa corespunda cu standardele actuale.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

238,00 lei **TVA inclus

Informatii

Aceasta carte explica cititorului cum sa construiasca un telescop Dobson care sa corespunda cu standardele actuale. Fiecare pas al constructiei este detaliat fotografic si schematic. Principiile constructive de baza si ideile care au stat la aparitia acestui tip de telescop sunt dezbatute si clarificate in detaliu.

Cartea este rezultatul a 3 ani de colaboare intre cei doi autori si este orientata catre constructia unor telescoape performante de la 30cm pana la 100cm diametrul obiectivului. Cuprinsul va poarta pas cu pas prin toate etapele constructive incepand cu deciziile ce trebuie luate pentru a gasi caracteristicile telescopului ideal pentru fiecare.

Un spatiu important il ocupa proiectarea constructiei si alegerea corecta a materialelor, etapa foarte importanta inainte de cea a cumpararii elementelor optice pentru un telescop Dobson de mari dimensiuni. Odata facuta proiectarea se trece la constructia efectiva a elementelor telescopului: barilet, suport oglinda secundara, focuser, sistemul truss, montura, etc. Capitolele referitoare la montarea, colimarea si efectuarea observatiilor cu telescopul Dobson acopera domenii necesare si foarte importante odata cu punerea in functiune a telescopului construit.

Detalii carte:

The Dobsonian Telescope, A practical manual for building large aperture telescopes.

  • Autor: David Kriege, Richard Berry
  • Limba: engleza
  • Nr. Pagini: 475
  • Data aparitiei: 1997Recenzii

Scrie o recenzie

The Dobsonian Telescope

The Dobsonian Telescope

Aceasta carte explica cititorului cum sa construiasca un telescop Dobson care sa corespunda cu standardele actuale.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania