Visual Astronomy in the Suburbs

Visual Astronomy in the Suburbs

În stoc
142,99 lei
cu TVA

O carte despre observatii vizuale si astrofotografie din zonele cu poluare luminoasa.

Câștigă 1 punct/1,00 lei Câștigă 1 punct/1,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 1 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 1,00 lei.
 

A Guide to Spectacular Viewing

Antony Cooke

266 pagini - limba engleza - 2003

Astronomia urbană este atât o provocare, cât și o oportunitate pentru amatori. Provocarea este de a face față problemelor cauzate de poluarea luminoasă, ceață și poluarea aerului. Dar este sansa de a obține rezultate comparabile cu cele publicate nu cu mult timp în urmă de astronomii profesioniști.

Este posibil să se reducă efectele unui loc de observare slab folosind echipamente tehnice moderne. Aceste echipamente, cum ar fi camerele CCD și intensificatoarele de imagine, ating același nivel de performanță ca echipamentele profesionale de acum un deceniu. Cunoașterea adecvată a tehnicilor de observare în legătură cu tehnologia modernă poate avea acum un efect uimitor asupra observației nocturne. Acest lucru se aplică atât astronomiei generatoare de imagini, cât și, mai presus de toate, astronomiei vizuale.

Observarea în condiții mai puțin perfecte este ilustrată și explicată de autor cu propriile sale fotografii și desene. Descrierea echipamentului tehnic include selectarea componentelor optice corecte și sensibile, utilizarea filtrelor de curent, utilizarea intensificatoarelor electronice de imagine și aplicarea tehnologiei video moderne. Accentul este pus pe observarea vizuală. Apoi, există tehnica de observare, care permite observatorului să recunoască toate informațiile disponibile în imagine în telescop și să le înregistreze în desene. Cartea dedică două capitole complete acestui subiect.

Cea mai importantă țintă de observare a lunii și planetelor urmează pe aproape 60 de pagini. Sfaturile de observare pentru obiectele deep sky sunt, de asemenea, tratate în detaliu pe aproape 100 de pagini. Multe desene și imagini oferă o impresie bună despre aspectul obiectelor din ocular. Lista obiectelor este împărțită în două părți, începe cu obiectele simple și bine cunoscute, a doua parte conține obiectele care merită cu siguranță, dar sunt uitate în majoritatea cazurilor. Anexele suplimentare completează cartea.

Limba
Engleză
No reviews

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.