Astronomie - Manual pentru amatori

Astronomie - Manual pentru amatori

5907693652757
Indisponibil
40,00 lei
cu TVA

Având ca scop iniţierea tinerilor, pregătirea atentă a conţinutului cărţii permite cu uşurinţă familiarizarea cu conceptele fundamentale, dând posibilitatea studierii şi înţelegerii numeroaselor probleme, ce au ca rezultat răspunsuri la numeroase întrebări despre univers.


Câștigă 0 punct/0,00 lei Câștigă 0 punct/0,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 0 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 0,00 lei.
 

Capitolul introductiv face o prezentare generală a obiectului şi scopului astronomiei şi a structurii universului observabil. Mai departe, în capitolul "Noţiuni şi formule de trigonometrie sferică" sunt prezentate elementele sferei, unde se vorbeşte despre unghiuri şi triunghiuri pe sferă, prezentând rezolvarea acestora cu ajutorul formulelor fundamentale ale trigonometriei. Capitolul "Astronomia sferică" expune noţiuni de bază legate de sistemele de coordonate cereşti. Prezintă noţiunile necesare înţelegerii fenomenelor astronomice ca o consecinţă a mişcărilor Pământului, precum şi utilitatea trigonometriei sferice în astronomie. Capitolul "Timpul şi măsurarea lui" dezvăluie necesitatea măsurării şi păstrării timpului exact, utilitatea lui în viaţa cotidiană şi mai ales, în astronomie, precum şi criteriile prin care înaintaşii noştri antici au pus bazele elaborării unui calendar.

În continuare, capitolul "Fenomene care modifică poziţiile aştrilor pe cer" relevă fenomenele ce falsifică direcţiile şi poziţiile în care se văd corpurile cereşti de pe Pământ. Marea familie de corpuri cosmice, ce gravitează în jurul Soarelui ocupă capitolul "Sistemul Solar". Tot aici sunt prezentate elementele care duc la producerea eclipselor de Soare şi de Lună. "Noţiuni elementare de mecanică cerească", este capitolul în care sunt expuse sumar problemele şi metodele acestei ramuri a astronomiei, iar pentru cititorii matematicieni sunt prezentate aplicaţii ale problemei celor două corpuri. Despre lumea stelară, nonstelară şi a sistemelor gigante numite galaxii, se discută la finalul cărţii, în capitolul "Noţiuni de astronomie stelară şi astrofizică".

Volumul de faţă este rezultatul muncii unui colectiv format din astronomi amatori entuziaşti şi perseverenţi care, au dorit să pună la dispoziţie pasionaţilor cerului o lucrare accesibilă, în vederea însuşirii şi îmbunătăţirii cunoştinţelor în acest domeniu numit – Astronomia.

Sperăm că descrierile, imaginile şi tabelele din această carte, nu vor ascunde admirația și uimirea pe care toți astronomii amatori le încearcă atunci când se opresc din lectură și se gândesc la frumusețea universului în ansamblu. Veţi înţelege că, Astronomia este unul dintre domeniile cele mai dinamice și interesante ale științei moderne. Descoperirile recente ne-au arătat lumi nevăzute până acum, dincolo de limitele exterioare ale sistemului nostru planetar, ne-au oferit posibilitatea de a observa şi interpreta modurile dramatice în care cele mai multe stele masive se pot prăbuși în găuri negre și ne-a permis să vedem universul așa cum era în urmă cu aproape 14 miliarde de ani.

Pentru observatorii activi, cartea oferă pentru următoarele trei decenii, tabele cu fenomene semnificative ale planetelor mari din sistemului solar, face cunoscute eclipsele de Soare şi de Lună care pot fi urmărite din România şi alte multe fenomene astronomice.

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.