Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm, optimizat CMOS
Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm, optimizat CMOS
Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm, optimizat CMOS
Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm,...
Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm,...
Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm,...

Filtru H-beta bandă îngustă 5,5nm Baader 31mm, optimizat CMOS

2961081
7-14 zile
975,00 lei
cu TVA

Filtrele Baader de bandă îngustă, sunt proiectate să ofere un contrast ridicat obiectelor deepsky în lungimile de undă H-beta și oxygen III.

>Câștigă 9 puncte/9,00 lei Câștigă 9 puncte/9,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 9 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 9,00 lei.

Credit module tbi bank 3.4.0

254.28 Lei x 4 rate

 

Lățimile de bandă foarte înguste au o transmisie a luminii foarte ridicată, în același timp înlăturând complet atât poluarea  luminoasă cât și lungimile de undă mai lungi. Calitatea optică a filtrelor de bandă îngustă garantează detalii și contrast ridicat. Fiecare substrat este șlefuit optic în plan paralel pentru a da aceeași lungime de undă pe toată suprafața sa. Tipul special de șlefuire de la Baader face diferența dintre aceste filtre și cele de calitate optică mai scăzută folosită de alți producători de filtre astronomice.

De asemenea, straturile filtrante aplicate pe sticlă au fost special gândite pentru a elimina relexiile deranjante prezente în alte filtre mai ieftine. Pentru a obține această performanță, a fost nevoie de o atentă distribuire a straturilor pe sticla optică și multe alte teste. Straturile antireflex sunt destinate să prevină halourile de lumină și să nu inducă deformări fizice și optice. Ele sunt sunt astfel aplicate, încât ele nu se vor degrada la o folosință sau o curățare normală. Fiecare filtru este tratat individual, marginile acestuia sunt protejate împotriva pătrunderii umezelii astfel că vă puteți bucura pentru mult timp de calitățile acestuia.

Baader H-Beta – filtrul H-Alpha pentru observații vizuale!

Filtrul Baader H-Beta de 5,5 nm este util în special la telescoapele cu deschideri de 8" sau mai mari sau dacă lucrați cu pupile de ieșire mari. Acest filtru de bandă îngustă oferă un contrast mult mai mare, în comparație cu filtrele H-beta vizuale obișnuite. Filtrele H-Beta pentru nebuloase (cu o jumătate de lățime mai mare) oferă o imagine mai strălucitoare și vă vor arăta, de exemplu, nebuloasa din California, dar veți rata multe dintre structurile sale interioare. Fără filtru, acesta nebuloasa va fi complet invizibilă sub cer strălucitor.

Despre filtrele Baader H-alpha și de ce nu sunt potrivite pentru observații vizuale

Dezvoltarea filtrelor H-alfa cu bandă îngustă s-a dovedit a fi o „carte câştigătoare” pentru astrofotografii amatori. Nicio altă linie spectrală de nebuloase de emisie nu oferă atât de multe informații pentru „imagini frumoase” ca această linie de hidrogen. Acest lucru este susținut de filtre cu acoperiri mai bune, camere CCD sensibile, focalizări motorizate și, nu în ultimul rând, precizia incredibilă de urmărire a monturilor moderne, care permit timpi de expunere foarte lungi cu filtre cu bandă foarte îngustă. Imaginile moderne se bazează adesea pe timpi de expunere de 30 de ore prin cele trei filtre comune pentru nebuloase cu bandă foarte îngustă. Dar pentru a folosi acest lucru, montura trebuie să ofere urmărire „subpixel”, focalizatorul nu trebuie să se flexeze nici măcar pentru un micron, iar motorul său trebuie să compenseze schimbările de temperatură menținând focalizarea până la o fracțiune de milimetru... Toate acestea sunt posibile - dar aveți nevoie de echipamente de ultimă generație.

Aceste condiţii nu sunt necesare pentru observațiile vizuale. Din păcate ochiul uman este aproape orb pentru această parte a spectrului. În timpul zilei, când este multă lumină, putem vedea cu ușurință H-Alpha. Dar noaptea și în lumina slabă, nu putem percepe aceste lungimi de undă. Spre deosebire de o cameră, ochii noștri nu pot adăuga lumina. Din acest motiv, majoritatea observatorilor vizuali folosesc binecunoscutul filtru O III. Ochiul uman are cea mai mare sensibilitate între 500 nm și 520 nm, unde putem observa multe structuri din rămășițele de supernove, nebuloase planetare și așa mai departe. Dar sunt destul de inutile pentru obiectele din cer profund care strălucesc în principal în H-alfa.

Alternativa – filtrul Baader H-Beta pentru aplicații vizuale

Pentru obiectele H-alfa menționate mai sus, linia H-beta este o opțiune bună: la 486 nm, este încă destul de aproape de regiunea cu cea mai mare sensibilitate a ochiului nostru. Din cauza cuplării mecanice cuantice cu H-Alfa, putem vedea de obicei aceleași structuri. Filtrele H-Beta sunt mult mai eficiente decât O-III, deoarece majoritatea nebuloaselor emit lumină de hidrogen – Un filtru H-beta poate fi privit ca un filtru H-alfa vizual.

Spectrul H-Beta este într-adevăr foarte interesant. Mecanica cuantică definește un raport fix între H-Alpha și H-Beta, dar din cauza lungimilor de undă mai scurte, H-Beta are o energie mai mare. De aceea, H-Beta suferă de o rată de extincție mai mare în regiunile de praf interstelar, care poate fi ușor detectată. Raportul dintre H-Beta și H-Alpha vă oferă informații despre cantitatea de praf dintre noi și sursă, ceea ce este deosebit de interesant pentru munca științifică. Pentru astrofotografie, puteți reduce intensitatea H-Alpha pentru a simula un filtru H-Beta - și dacă observați cu ocularul, veți vedea structuri care erau aproape invizibile înainte.

Observatorii vizuali beneficiază de faptul că un filtru H-Beta poate arăta destul de clar regiunile de praf din nebuloasele care emit hidrogen, similar cu un filtru fotografic H-Alfa. 

Filtrul este aproape la fel de impresionant atunci când studiaţi cozile de praf ale cometelor. Dimensiunile adevărate ale cozii de praf uneori foarte lungi pot fi recunoscute doar în ocular cu ajutorul unui filtru H-Beta. Linia H-Beta se află, de asemenea, în afara liniilor proeminente ale cozii de gaz, astfel încât coada de praf poate fi mai bine distinsă din coada de gaz - iar contrastul este crescut și mai mult.

Concluzie:

Un filtru dielectric H-Beta nu este un filtru universal, cum ar fi de ex. un filtru Neodymium Skyglow. Dar este cel mai bun instrument disponibil pentru a vedea detaliile slabe, deoarece puteți vedea vizual liniile dominante de emisie de hidrogen pe cer – ceea ce un filtru O-III nu vă poate arăta. Împreună cu un filtru O-III, acoperă cele mai importante linii spectrale ale nebuloaselor de emisie și este un instrument important pentru observatorii vizuali ai cerului profund.

Această nouă generație de filtre CMOS Baader oferă:

  • Contrast crescut;
  • Benzi de trecere mai înguste;
  • Acoperiri Reflex-Blocker™, pentru imagini lipsite de halouri, chiar și în cele mai nefavorabile condiții;
  • FWHM 5,5nm recomandat pentru sisteme optice de la f/15 până la f/1,8;
  • Filtre proiectate cu atenție pentru a permite expuneri 1:1:1, potrivite pentru eficiența cuantică tipică CMOS și raport s/n;
  • Fiecare filtru este acoperit individual, având marginile sigilate;
  • Life-Coat™: acoperiri care garantează filtrul pe viaţă.

Tip
Filtre de bandă îngustă
Tip filtru
H-beta
Material cadru de montare
Fara cadru de montare
Dimensiune fără cadru
D31mm
No reviews

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.