Meteorit martian autentic NWA 6963
Meteorit martian autentic NWA 6963
Meteorit martian autentic NWA 6963
Meteorit martian autentic NWA 6963

Meteorit martian autentic NWA 6963

13266
Indisponibil
121,00 lei
cu TVA

Daruiti o bucata reala din Marte si faceti o surpriza astfel unei cunostinte, unui prieten sau unei rude cu ocazii speciale cum ar fi Craciunul sau o zi de nastere.


Câștigă 1 punct/1,00 lei Câștigă 1 punct/1,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 1 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 1,00 lei.
 

Daruiti o bucata reala de Marte si faceti o surpriza astfel unei cunostinte, unui prieten sau unei rude cu ocazii speciale cum ar fi Craciunul sau o zi de nastere.

Aici aveti posibilitatea sa va insusiti o bucata din meteoritul de origine martiana NWA 6963. Mostra are un diametru de o greutate intre 7 si 14mg.
Aceasta roca a fost expulzata de pe planeta Marte in urma unui impact violent si a ajuns pe Pamant in nordul Africii (NWA = Nord West Africa)

In total exista in lume cca. 100kg de meteoriti cu origini pe planeta Marte iar din acestia doar o foarte mica parte sunt disponibili in comert. Din NWA 6963 exista in comert doar 282,3g!

Frumusetea rocii este data de contrastul dintre culoarea deschisa a marginilor cu nuante rosii de olivina si interiorul verde inchis. Aceste caracteristici nu confera meteoritului numai frumusete vizuala ci si interes stiintific deoarece ofera o imagine a suprafetei planetei Rosii.
In general fragmentul de meteorit e unul foarte interesant si atractiv vizual, un meteorit martian nou provenit dintr-o specie rara. Un adevarat "must-have" pentru orice colectionar de meteoriti care isi acorda valoare.

Noi garantam pentru autenticitate!

Informatii privind dovada autenticitatii:
Singura institutie ce poate omologa meteoriti este Societatea de Meteoriti de la Muzeul Britanic NH din Londra.
Acolo, toti meteoritii sunt inregistrati - toate probele din Antarcitca, din desert, si toate descoperirile istorice.
Datele sunt examinate, numerotate si denumite, sunt recunoscute si publicate in anuarul Buletinului Meteoritic.
http://www.meteoriticalsociety.org/

Procedura de recunoastere este strict definita
O piesa dintr-un meteorit, impreuna cu toate datele cunoscute este transmisa catre unul din putinele laboratoare specializate recunoscute de Societatea de Meteoriti.
Laboratorul face apoi o mica sectiune pentru o evaluare la microscop a texturii si compozitiei si pentru comparare, o analiza chimica generala este facuta, fiind masurate mineralele relevante si izotopii.

Toate informatiile sunt adunate intr-un raport concis, impreuna cu propunerea la ce subclasa respectivul meteorit ar trebui clasat, acest lucru fiind de competenta Comitetului de Nomenclatura a Societatii de Meteoriti.
Materialul aditional trebuie stocat pentru cercetari ulterioare. Comitetul de Nomenclatura este compus din specialisti de renume international in domeniul meteoritilor ce analizeaza datele pentru aprobare si apoi accepta sau resping in unanimitate raportul sau decid ca e nevoie de analize suplimentare.
Daca meteoritul este recunoscut, ii este dat un nume sau un numar si toate datele de baza sunt publicate in bianuarul Meteoritical Bullet - standardul de referinta pentru meteoriti.
Societatea de Meteoriti, ca si laboratoarele aferente functioneaza pe baze necomerciale.
Asigurare suplimentara: Producatorul este membru al Asociatiei Internationale a Colectionarilor de Meteoriti, ce garanteaza autenticitatea materialului vandut de membrii sai.

(Bernd Gährken)

No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.