Monturi

Informații

Producatori

Montură Skywatcher EQ6 cu trepied din oțel

HEQ6

SkyWatcher

Produs nou

Montura EQ6 este solidă și precisă cu motorizare pe ambele axe și lunetă polară iluminată.

Mai multe detalii

În 5 - 8 zile

4 370,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Greutate32 kg
MonturaEcuatorială
Control GoToNu
Culoarealb
Sursă de curent12 V
Cap trepied inclusda
Placă de prindere rapidăda
Inălțime maximă trepied155 cm
Greutate suportată20 kg
Inălțime minimă trepied95 cm
Scală axă polarăda
Cercuri gradateda
Prindere pentru șină prismaticăda
Corecție PECda
Tavă accesoriida
Lunetă polarăda
Material trepiedoțel
Viteze motor2x, 8x, 16x
Contragreutăți2
MotorizareDa

Informatii

Montura EQ6 este recomandată pentru telescoape cu diametre de 15-30cm. Montura este similară cu HEQ5 dar este mai robustă, de dimensiuni mărite și suportă greutăți mai mari. Toate axele sunt din oțel și rulmenți. Montura este foarte precisă și stabilă. Mulți astrofotografi cunosc această montură. Greutatea maximă suportată este de aproximativ 20kg dar depinde mult de lungimea tubului și de diametru.

Toate părțile importante sunt în interior și astfel sunt protejate la praf, dar și la eventualele lovituri din timpul transportului. Axul contragreutăților poate fi retractat în interior, astfel se salvează spațiu și nu poate fi uitată acasă. Modelul de bază vine cu motorizare pe ambele axe și lunetă polară cu iluminator ajustabil. Montura este excelentă pentru fotografie lunară și planetară dar și deepsky. Picioarele pot fi extinse iar înălțimea poate fi reglată între 95 și 150cm. Montra poate fi ghidată foarte precis, reacționeză rapid la comenzile de corecție (un factor foarte important pentru fotografia deepsky). 

Viteza motorașelor poate fi selectată între 2x, 8x, 12x viteză siderală. Viteza 2x este recomandată pentru fotografie iar celelalte viteze sunt pentru centrarea obiectelor în câmpul vizual. Montura poate fi setată să fie folosită și în emisfera sudică. Picioarele din oțel de 5cm diametru oferă stabilitatea necesară. Versiunea de bază poate fi ugradată la cea Pro. Tensiunea de alimentare este de 12v și poate fi oferită de baterii reîncărcabile sau adaptoare.  

Recenzii

Scrie o recenzie

Montură Skywatcher EQ6 cu trepied din oțel

Montură Skywatcher EQ6 cu trepied din oțel

Montura EQ6 este solidă și precisă cu motorizare pe ambele axe și lunetă polară iluminată.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania