Monturi

Informații

Oferte speciale

Producatori

Montura Celestron CGEM II GoTo

52274

Celestron

Produs nou

Montura clasica CGEM de la Celestron are acum numeroase imbunatatiri ce o fac mult mai versatila.

Mai multe detalii

In 5-8 zile

9 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

MonturaEcuatorială
Control GoToDa
Sursă de curent12 V
Capacitate de încărcare18 kg
InterfețeUSB 2.0
SoftwareNexStar
GPSoptional
Procedura de aliniereAliniere pe o stea, 2 stele, rapida, Ultima aliniere, Sistem Solar
Baza de date40.000
Corecție PECda
Actualizabil prin internetda
Tavă accesoriida
Lunetă polarănu
Material trepiedoțel
Contragreutăți1

Informatii

Versiunea a doua a monturii are un trepied stabil, port USB, clema dubla pentru prindere sina prismatica tip Losmandy si Vixen, ergonomie si versiune soft imbunatatita! In rest nimic nu este schimbat, de-a lungul anilor - aceasta ramane o montura de baza pentru astrofotografie! Ea suporta telescoape cu apertura de pana la 11-inch (279mm).

Bineinteles, puteti monta tuburi de telescoape ale diferitilor producatori, sau refractoare de tip Newton de dimesiuni medii. Cele doua cleme de prindere se adreseaza celor doua formate de sine de prindere. Acestea au doua suruburi de mari dimensiuni ce pot fi utilizate usor chiar si cu manusi. Intrucat suruburile imping practic o placa care strange, sina tubului telescopului nu este afectata de zgarieturi.

Avantaje ale monturii CGEM II:

- picioarele trepiedului au gradatii ce va permit o memorare mai usoara a pozitiei verticale in functie de locul pentru observatii

- aliniere polara inclusa All-Star, pe orice stea. Acum nici nu mai este nevoie sa aveti in campul vizual Steaua Polara! Surubul pentru reglarea pe inaltime al monturii este de mari dimensiuni, fiind astfel usor de utilizat. Acesta este un avantaj important, intrucat axa pe altitudine se afla sub greutatea otpicii.

- baza de date cuprinzatoare, cu cele mai cunoscute obiecte deep sky, catalogate dupa nume si numar, stele duble, triple, si variabile, obiectele din sistemul solar

- sistem periodic de corectare al erorilor (PEC), permanent si programabil

- unitate de control manual LCD cu doua randuri, si 16 caractere si taste iluminate. Unitatea de control are port USB pentru o conexiune usoara la un PC. Actualizare soft atat a monturii cat si a unitatii de control.

- urmarire si dincolo de meridian, astfel ca astrofotografia nu trebuie intrerupta brusc.

Montura Celestron CGEM II se afla intre modelele AVX si CGX. Monturile AVX sunt in general recomandate incepatorilor, intrucat acestea au toate avantajele oferite de sistemul NexStar plus electronica, dar nu este proiectata pentru optica de mari dimensiuni. Montura CGX II indeplineste cele mai inalte cerinte pentru astrotografie chiar si cu echipament greu. Montura CGEM II reprezinta un echilibru perfect intre capacitate de incarcare, performanta si pret. Ea este cea mai buna solutie pentru astrofotograife.

Recenzii

Scrie o recenzie

Montura Celestron CGEM II GoTo

Montura Celestron CGEM II GoTo

Montura clasica CGEM de la Celestron are acum numeroase imbunatatiri ce o fac mult mai versatila.