Monturi

Informații

Oferte speciale

Producatori

Montura SkyWatcher Mini AZGTi Wi-Fi

MINIAZGT

SkyWatcher

Produs nou

O montura ce poate fi controlata prin conexiune WI-FI de la un smartphone sau tableta.

Mai multe detalii

In 5-8 zile

1 679,44 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Greutate3900 g
MonturaAzimutală
Control GoToDa
MaterialAluminiu
Inălțime maximă trepied153 cm
Greutate suportată5 kg
Inălțime minimă trepied80 cm
SoftwareSynscan
GPSda
Baza de date10000
MotorizareDa
WiFida

Informatii

Montura AZ-GTi - aceasta montura azimutala usoara si foarte compacta poate sustine optica de pana la 5kg in greutate.

In ciuda dimensiunilor mici, montura are control computerizat (GoTo) pentru a urmari obiectele astronomice cu telescopul sau camera. Acest lucru este atins prin intermediul WLAN (WiFi) inclus. Montura genereaza un semnal WiFi ce permite sa conectati telefonul sau tableta. Puteti apoi controla telescopul prin Aplicatia SynScan Skywatcher pentru Android sau prin OS.

Aplicatia SynScan va permite sa utilizati sistemul GoTo si sa selectati dintre aproximativ 10.000 de obiecte astronomice. Montura trebuie in primul rand aliniata cu cerul pentru aceasta functie. Aplicatia ofera cateva metode ce fac totul usor chiar si pentru incepatori. Nu aveti nevoie de cunostinte astronomice prealabile.

In plus - aplicatia nu va permite sa selectati obiecte astronomice, softul recomanda obiecte de interes special si ajuta la identificarea acestora. Aplicatia SynScan utilizeaza interfata grafica a telefonului mobil, operatiunile fiind mult mai simple si intuitive decat utilizand unitatea de control a monturilor clasice.

AZ-GTi este echipata cu tehnologia patentata encoder FreedomFind. Aceasta asigura ca montura nu-si va pierde alinierea chiar daca miscati telescopul sau camera manual. Asa incat puteti sa va indreptati manual catre cel mai apropiat obiect si sa lasati sistemul GoTo sa faca reglajele fine. Acest lucru se face mai rapid si de asemenea reduce consumul de tensiune.

Si in ce priveste electricitatea - puteti opera montura utilizand bateriile sau un Powertank (DC 7.5 ~14V, 0.75A, tip positiv).

Tensiunea necesara poate fi una externa de 12V sau de la bateriile ce se pot atasa in compartimentul intern. Intrucat montura are sursa de tensiune interna, si functioneaza prin modul Wi Fi, nu sunt necesare cabluri de legatura, ceea ce este extrem de confortabil si de sigur.

Montura SkyWatcher Mini AZGTi este extrem de compacta si usoara, fiind ideala pentru calatorie si schimbarea deasa a locului de fotografie. Datorita filetului 3/8", se poate monta pe majoritatea trepiedelor foto standard.

Montura este destinata telescoapelor si teleobiectivelor scurte, cu o greutate de pana la 5 kg. Binoclurile pot fi fixate in pozitie prismatica standard, insa exista si modul camera foto. Conexiunea se face usor si rapid, nefiind necesar nici un alt accesoriu pentru montaj.

Sistemul de cautare automat al obiectelor astronomice (GoTo) se poate utiliza cu ajutorul unui smartphone sau tableta. Aplicatia SynScan se poate descarca gratuit din App Store si Play store. Intregul proces de pregatire dureaza doar 1-2 minute, apoi cautarea oricarui obiect astronomic poate incepe.

Nu doar ca nu mai exista cabluri inutile care se pot incurca, dar accesul la cataloagele de obiecte, cautarea si sortarea listelor este mult mai confortabila de pe ecranul telefonului dumneavoastra decat de pe unitatea manuala de control a fabricii. Exista cateva puncte in plus, de exemplu excelenta cooperare cu planetariul SkySafari 5, cu baza de date actualizata pentru comete si asteroizi.

Principalele caracteristici:

- greutate 3,9kg

- greutate maxima suportata: 5kg

- inaltimea fara extensie: min. 78 cm, max. 125 cm

Recenzii

Scrie o recenzie

Montura SkyWatcher Mini AZGTi Wi-Fi

Montura SkyWatcher Mini AZGTi Wi-Fi

O montura ce poate fi controlata prin conexiune WI-FI de la un smartphone sau tableta.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania