Observatoare astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Observator complet NexDome 2,2m cu doua boxe

51259

NexDome

Produs nou

NexDome este un observator de noua generatie.

Mai multe detalii

In 5-8 zile

24 400,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Înălţime2,3 m
Adâncime115 kg

Informatii

NexDome este un observator de noua generatie, in a carui elaborare s-a pus mult accent pe rezolvarea unor problemele si deficientele specifice observatoarelor similare. Aici se adauga si problemele legate de costurile de livrare sau a consturilor unor accesorii esentiale in cazul altor producatori. Scopul a fost de a oferii pe piata un observator rezistent, ieftin, usor de montat, ieftin si usor de transportat si care sa arate in acelasi timp profesional. - acest scop a fost atins datorita elaborarii unui design modular.

Un alt avantaj semnificativ al acestui design (in curs de patentare) este simplitatea repararii in cazul unor daune. Cea mai mare problema de service a observatoarelor obisnuite este data de costurile foarte mari care impiedica returnarea unor elemente de structura sau ale cupolei. In acelasi tip ar lipsi orice protectie eficienta pentru telescopul dumneavoastra. Daca in cazul NexDome o piesa este defecta sau deteriorata, noi va putem expedia imediat aceasta piesa iar observatorul dumneavoastra poate functiona in continuare. Efortul este minimal!

Avantajele pe scurt:

  • Rolele observatorului NexDomes sunt montate in doua unghiuri diferite. Un set de role montate vertical sustin greutatea cupolei si asigura rotirea acesteia. Un al doilea set de role previne devierea cupolei. Rezultatul este o rotatie uniforma. Setul de role inclinate in combinatie cu marginile curbarte asigura rezistenta la vantul puternic.
  • NexDome este o cupola clasica de observator a carei fereastra se deschide la peste 100 grade, ceea ce va permite sa indreptati telescopul dumneavoastra si spre zenit protejand in acelasi timp de lumina nedorita si vant
  • Diametrul interior de 2,20 m ofera suficient loc pentru un telescop Schmidt-Cassegrain de pana la 12" sau a unui refractor cu distanta focala de pana la 1400mm.
  • In comparatie cu alte cupole obisnuite, peretii cupolei Nexdomes ofera mai mult loc pentru tuburi de telescop mai lungi.
  • Costurile de livrare sunt vizibil mai mici datorita ambalarii pieselor componente in pachete mici.
  • Greutatea redusa a cupolelor NexDome usureaza motorizarea. NexDome ofera automatizare completa a cupolei si a ferestrei de observatii pe sisteme Open-Source cu posibilitate de functionare si de la distanta.
  • Materialele structurii si ale invelisului sunt integrate impreuna. Rezultatul este un numar mai mic al componentelor.
  • Montajul este usor si simplu. Datorita designului avansat si a constructiei usoare a cupolelor NexDome, observatorul poate fi montat in cateva ore. Pentru montajul pieselor modulare NexDome, nu sunt necesare abilitati de specialitate.
  • Material: ABS extrudat cu strat de protectie UV Solarkote® UV, testat la temperaturi cuprinse intre -60ºC si 48º C. Solarkote® este un strat de protectie foarte durabil, rezistent la conditiile meteo, ce ofera o suprafata foarte rezistenta care protejeaza impotriva radiatiei UV.

5 ani garantie! Pentru produsele NexDome este valabila o garantie de cinci ani incepand de la data achizitiei pentru orice defecte de prelucrare sau material a componentelor.

Boxa NexDome Bucht: cea mai spatioasa boxa in aceasta clasa de observatoare: 91cm (36") latime si 56cm (22") adancime. Aceasta ofera suficient loc pentru un computer sau poate fi utilizata simplu ca spatiu de depozitare. Datorita inaltimii aceasta poate sa ofere o sedere confortabila in observator si loc pentru picioare atunci cand lucrati la computer. Raftul ofera suficient loc pentru un monitor de 19", tastatura, mouse sau accesorii. Boxa a fost construita dupa acelasi concept modular precum cel al cupolei. Aceasta este rezistenta, usoara, simpla de transportat si montat. Observatorului NexDome ii puteti atasa pana la sase boxe.

Recenzii

Scrie o recenzie

Observator complet NexDome 2,2m cu doua boxe

Observator complet NexDome 2,2m cu doua boxe

NexDome este un observator de noua generatie.