Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC
Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC

Colimator TS-Optics 2" LED pentru telescoape RC si alte modele

TSRCKOLLI
Indisponibil
945,00 lei
cu TVA

Colimatorul este compatibil cu aproape toate sistemele optice populare și permite o colimare perfectă la lumina zilei.


>Câștigă 9 puncte/9,00 lei Câștigă 9 puncte/9,00 lei (Fiecare 100,00 lei cheltuit = 1 punct, 1 punct = 1,00 lei reducere)
Coșul dvs. va totaliza 9 puncte care pot fi convertite într-un voucher de 9,00 lei.
 

Colimatorul TSRCKOLLI a fost dezvoltat pentru telescoapele Ritchey-Chrétien, dar și pentru toate celelalte tipuri de telescoape, cum ar fi refractoare, Newton sau SC Cassegrain.

Recomandăm în special colimatorul pentru toate telescoapele tip Cassegrain, cum ar fi Schmidt-Cassegrain, RC, Dall-Kirkham și alte tipuri de telescoape similare. Colimatorul este foarte precis, iar rezultatul colimării este în mare parte independent de înclinare.

Colimarea telescoapelor Ritchey-Chrétien și a sistemelor similare
Se știe că colimarea unui RC nu este un lucru ușor. De obicei este necesară colimarea pe timp de noapte pe o stea. Datorită colimatorului TS, este posibil să se obțină un rezultat ideal de colimare la lumina zilei, comparabil cu colimatorul Takahashi. Cu acesta, există întotdeauna un telescop RC colimat optim. În același timp, colimarea este ușoară și poate fi făcută de oricine. Dar este important ca oglinda secundară a telescopului dvs. să aibă un semn central.

Pur și simplu urmați pașii de mai jos:

Pregătirea:
Așezați tubul optic pe o masă sau deplasați telescopul pe montură în poziție orizontală. Este util să îndreptați telescopul către o suprafață luminoasă omogenă (hârtie, perete al casei,...). Acum puneți colimatorul în focuserul de 2". Apăsați ușor cu mâna pe colimator. Astfel vă asigurați că colimatorul este optim plasat în focuser. Acum strângeți ușor șuruburile de blocare. Apoi, porniți colimatorul în modul Newton/reflector (LED-uri roșii). Acum uitați-vă prin gaură.

Dacă imaginea nu arată central, ar trebui să începeți cu colimarea pentru a obține rezultatul optim cu telescopul.

Pasul 1 - reglarea oglinzii secundare:

Reglați oglinda secundară cu șuruburile de colimare până când marcajul central al oglinzii secundare este exact în centru. Puteți vedea direct orice abatere pe care apoi o puteți scăpa ușor prin ajustare. Asigurați-vă că șuruburile de strângere (dacă există) sunt slăbite înainte și că oglinda secundară nu este slăbită după colimare.

Pasul 2 - reglarea oglinzii principale:

Acum centrați inelul exterior reglând oglinda primară. Vă rugăm să vă asigurați că șuruburile de strângere sunt slăbite și aici. Strângeți contra-șuruburile doar puțin, apoi reglați oglinda primară și apoi strângeți din nou contra-șuruburile. Această procedură previne ca presiunea asupra celulei să devină puternică. De asemenea, nu strângeți în exces contra-șuruburile.

Telescoape RC cu mecanism TILTING la focuser:

Multe telescoape Ritchey-Chrétien au a treia posibilitate de colimare - înclinarea focalizatorului. Este adesea o încercare de a compensa o colimare proastă cu această înclinare, dar asta nu funcționează bine. Din acest motiv, ar trebui să reglați mecanismul de înclinare până când ajunge la poziția de oprire înainte de colimare. Astfel, se asigură că optica este ajustată în mod optim la focuser.

Mecanismul de înclinare trebuie utilizat pentru adaptarea optimă a senzorului camerei la telescop. Astfel, puteți compensa o poziție minim înclinată a senzorului sau o ușoară înclinare a focalizatorului.
Diametru conexiune
2"
alimentare
3V (2 x AA)
No reviews

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Nota Comentarii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.