Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Skywatcher Maksutov MC 180/2700 SkyMax HEQ-5 Pro SynScan GoTo

4624

SkyWatcher

Produs nou

Acest telescop Maksutov de inalta calitate ofera baza ideala pentru observatii planetare si DSO.

Mai multe detalii

În 5-8 zile.

10 400,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv180 mm
TipMaksutov
Distanța focală2700 mm
Raport focalf/15
MonturaEcuatorială
Tip focuser2"
Oculare20mm, 9mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii660
Putere de separație0,64”
Magnitudinea limită13,1 mag
Putere de mărire utilă maximă360x
Control GoToDa
Sursă de curent12 V
Greutate tub7,8 kg
SoftwareSynscan
Baza de date13000
Consum de energie2000 mA
Material trepiedoțel
oglinda diagonala2" - 90°

Informatii

Diametrul acestui telescop il face inca destul de portabil. Sistemul Maksutov-Cassegrain permite o distanta focala lunga combinata cu un tub relativ scurt. Obstructia centrala a opticii este minima. Meniscul corector ofera un contrast foarte bun  - ideal pentru observatii planetare. Acesta corecteaza aberatia sferica si reduce aberatia cromatica la minim. Se livreaza cu placa de montare.

Acest telescop vine cu montura solida HEQ-5.

Telescopul consta intr-o oglinda principala sferica, un obiectiv corector-menisc si o oglinda secundara cu acoperire pe interiorul lentilei corectoare. Nu exista brate ce sustin secundara, astfel ca imaginea optica nu va fi deteriorata. Designul presupune o oglinda secundara de mici dimensiuni, mentinand obstructia centrala la minim. Designul presupune ca imaginea este mai detaliata si mai contrastanta comparativ cu un reflector.

Este in special potrivit pentru observarea Lunii si planetelor. Si de vreme ce tubul este complet inchis, este sensibil la schimbarile de temperatura.

Seria de telescoape de calitate a seriei Pro vine cu un tub cu design elegant, optica Maksutov, montura stabila HEQ-5 si trepied solid din otel.

Montura ecuatoriala HEQ-5 oferita transforma acest telescop intr-un instrument de precizie pentru observatii astronomice dosebit de interesante. Caracteristicile speciale ale acestei monturi includ: luneta polara ce va permite alinierea corecta a telescopului cu Polul Nord, motoare de urmarire pe ambele axe si gradatii din aluminiu. Astfel ca inainte sa incepeti observatiile, trebiue doar sa aliniati montura ecuatoriala cu Polul Nord ceresc, iar apoi puteti manipula telescopul cu unitatea de control manuala - totul este perfect pentru inceputul in astrofotografie!

Motorasele pot avea o viteza de pana la 800X si au o acuratete de 0,144 arcsecunde Montura are un sistem computerizat de control ce permite observarea automata a oricarui obiect din baza de date la doar o apasare de buton. Exista peste 13000 de obiecte pre-programate, ce pot fi suplimentate cu altele adaugate de utilizator.

Orice obiect poate fi observat, dupa alinierea initiala utilizand o stea, daua sau trei ca referinta. Motoarele pas cu pas silentioase pot misca telescopul cu pana la 3,4 grade pe secunda, puteti de asemenea utiliza si un autoguider. Montura HEQ-5 poate fi controlata prin PC conectand cablul inclus RS-232 si softul planetariu (nu este inclus).

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher Maksutov MC 180/2700 SkyMax HEQ-5 Pro SynScan GoTo

Telescop Skywatcher Maksutov MC 180/2700 SkyMax HEQ-5 Pro SynScan GoTo

Acest telescop Maksutov de inalta calitate ofera baza ideala pentru observatii planetare si DSO.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania