Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Lunt Solar Systems solar Lunt ST 60/500 LS60T Ha B600 C PT OTA

16214

Lunt Solar Systems

Produs nou

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal.

Mai multe detalii

In 7-14 zile

11 612,10 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv60 mm
TipRefractor Solar H-Alpha
Distanța focală500 mm
Raport focalf/8,3
Monturafără montură
Tip focuser1.25"
Capacitate de colectare a luminii73
Putere de separație1,92”
Putere de mărire utilă maximă120x
Control GoToNu

Informatii

Optica Lunt Solar Systems H-alpha:

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal. Acest lucru elimină efectul posibil de coma, astigmatismul, deviaţiile de centrare şi împreună cu lentilele de colimare potrivite, rezultă un telescop solar asferic cu câmp vizual plan corectat. Imaginea este optimizată pentru o claritate maximă în zona roşie a spectrului. Sistemul optic funcţionează fără vignetare (fără obstrucţie centrală) şi este potrivit atât pentru suprafeţele solare cât şi pentru protuberanţe. Tubul este din metal şi vopsit în alb. 

Filtrarea se face printr-un sistem etalon: 2 plăci planparalele din material transparent, de exemplu sticlă de cuarţ, cu o suprafaţă reflectorizantă. Un asemenea sistem prezintă, în funcţie de frecvenţă, o transmisie maximă, respectiv o pierdere minimă. Filtrul etalon Lunt Solar System izolează o anumită lungime de undă a spectrului solar,linia H-alphaSistemul etalon intern cu focalizare fină permite observaţii cu o lăţime de bandă mai mare de 0,7 angstrom. Cu un filtru etalon suplimentar doublestack, care se poate înfileta în faţa lentilei frontale a telescopului, se obţine o lăţime de bandă mai mică de 0,5 angstrom. 

Focalizarea fină și precisă se face cu ajutorul focuserului Crayford 2” de înaltă calitate cu reducție 1:10. Astfel aveți control complet atât vizual cât și fotografic și întotdeauna o imagine clară, ceea ce este esențial în special la observațiile solare. 
Atenție: Puteți conecta la telescop numai accesorii de 1,25” deoarece la focuserul de 2” se va conecta prisma în care este prelucrat filtrul de blocare.
Abia la această prismă puteți conecta accesorii. Iar această prismă are spre ocular din păcate doar o conexiune de 1,25”.

Telescoapele solare din seria LS60T vor fi livrate în funcţie de varianta pachetului cu unul din următoarele filtre de blocare (vedeţi Llivrarea): B600 (6mm), B1200 (12mm), sau fără filtru de blocare. Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că utilizarea fără filtru de blocare nu este posibilă şi extrem de periculoasă! Optica are un obiectiv de 60mm diametru şi o distanţă focală de 500mm, cu care se generează un diametru al Soarelui de aproximativ 4,5mm. 

Proprietăţile opticii:

  • obiectiv: 60mm
  • distanţă focală: 500mm
  • FWHM cu filtru etalon intern: <0,7 ansgstrom

 

Livrarea optciii: 

  • tub optic
  • inele de fixare potrivite
  • cutie de transport din aluminiu cu cheie şi inserţii de spumă dură potrivite 
  • focuser Crayford 2" cu reducţie 1:10

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Lunt Solar Systems solar Lunt ST 60/500 LS60T Ha B600 C PT OTA

Telescop Lunt Solar Systems solar Lunt ST 60/500 LS60T Ha B600 C PT OTA

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania