Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 C6 OTA Mareste

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 C6 OTA

7936

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Mai multe detalii

În stoc.

4 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv152 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate5 kg
Distanța focală1500 mm
Raport focalf/9,9
Monturafără montură
Tip focuserFilet SC 1,25”
OcularePL 25mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii470
Putere de separație0,76”
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă300x
Control GoToNu
Oglindă zenitală1,25” -90°
SoftwareThe Sky
Diametru oglindă secundară55 mm

Informatii

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antireflexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite. 


Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.


Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare. 
Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 C6 OTA

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 C6 OTA

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania