Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Lunt Solar Systems Lunt ST 80/560 LS80T Ha B1800 C PT OTA

20941

Lunt Solar Systems

Produs nou

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal.

Mai multe detalii

In 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 281 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 281 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 281,00 lei.


28 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv80mm
TipRefractor Solar
Distanța focală560 mm
Raport focalf/7
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 1,25”
CăutătorSol Searcher
Capacitate de colectare a luminii130
Putere de separație1,44”
Putere de mărire utilă maximă160x
Control GoToNu
Alte accesoriiInele de prindere
Lăţime de bandă0,7
Greutate tub8 kg
filtru de blocareB1800

Informatii

Optica Lunt Solar Systems H-alpha:

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal. Acest lucru elimină efectul posibil de coma, astigmatismul, deviaţiile de centrare şi împreună cu lentilele de colimare potrivite, rezultă un telescop solar asferic cu câmp vizual plan corectat. Imaginea este optimizată pentru o claritate maximă în zona roşie a spectrului. Sistemul optic funcţionează fără vignetare (fără obstrucţie centrală) şi este potrivit atât pentru suprafeţele solare cât şi pentru protuberanţe. Tubul este din metal şi vopsit în alb. 

Filtrarea se face printr-un sistem etalon: 2 plăci planparalele din material transparent, de exemplu sticlă de cuarţ, cu o suprafaţă reflectorizantă. Un asemenea sistem prezintă, în funcţie de frecvenţă, o transmisie maximă, respectiv o pierdere minimă. Filtrul etalon Lunt Solar System izolează o anumită lungime de undă a spectrului solar, linia H-alpha.Sistemul etalon intern cu focalizare fină permite observaţii cu o lăţime de bandă mai mare de 0,7 angstrom. Cu un filtru etalon suplimentar doublestack, care se poate înfileta în faţa lentilei frontale a telescopului, se obţine o lăţime de bandă mai mică de 0,5 angstrom.

 

Focalizarea fină și precisă se face cu ajutorul focuserului Crayford 2” de înaltă calitate cu reducție 1:10. Astfel aveți control complet atât vizual cât și fotografic și întotdeauna o imagine clară, ceea ce este esențial în special la observațiile solare. 
Atenție: Puteți conecta la telescop numai accesorii de 1,25” deoarece la focuserul de 2” se va conecta prisma în care este prelucrat filtrul de blocare.
Abia la această prismă puteți conecta accesorii. Iar această prismă are spre ocular din păcate doar o conexiune de 1,25”.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Lunt Solar Systems Lunt ST 80/560 LS80T Ha B1800 C PT OTA

Telescop Lunt Solar Systems Lunt ST 80/560 LS80T Ha B1800 C PT OTA

Acest telescop solar complet este un acromat de înaltă calitate, cu o lentilă frontală care reduce lumina parazită la jumătate din cât reduce un acromat normal.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania