Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Bresser Arcturus 60/700

4511600

Bresser

Produs nou

Bresser Arcturus: un start avantajos în astronomie cu accesorii adecvate

Mai multe detalii

In stoc

475,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv60 mm
TipRefractor acromat
Distanța focală700 mm
Raport focalf/11,7
MonturaAzimutală
Tip focuserCremalieră 1,25”
Căutător5x24
Capacitate de colectare a luminii70
Putere de separație1,92”
Magnitudinea limită10,7 mag
Putere de mărire utilă maximă120x
Lentilă inversoare1,5x
Control GoToNu
Oglindă zenitală1,25” -90°
Alte accesoriigeanta de transport

Informatii

Cu un design clasic și o optică precisă îmbunătățită, modelul Arcturus oferă începătorilor o gamă întreagă de accesorii pentru un prim pas în astronomie cât mai favorabil financiar. Valiza cu pereți rigizi nu este numai o modalitate bună de depozitare, ci și mijlocul ideal pentru transportare, ca să puteți lua telescopul în călătorii. Puteți stabili punctele cardinale cu ajutorul busolei sau a hărții incluse în pachet.

Incluse în pachet

Refractor Arcturus, valiză rigidă, trepied de aluminiu, oglindă Zenit, lentile inversoare 1,5x, accesorii de depozitare, busolă, harta cerului, lunetă căutătoare, 3 oculare.

Optica:
Cu o putere maxima de marire de 120x acest telescop va poate oferi primele detalii la observarea planetelor Saturn, Jupiter sau Marte. Luna de asemenea este un obiect care merita privit prin acest telescop. Se poate observa peisajul plin de cratere al lunii care in functie de faza acesteia apare de fiecare data in lumina diferita. Sunt posibile de asemenea si observatii interesante in natura pe timp de zi folosind o lentila inversoare sau o prisma Amicii. Focalizarea se face usor cu ajutorul unei rotite de reglaj aflata la baza focuserului care controleaza cremaliera.

Instrumentul este unul util si pentru astronomii amatori avansati. Optica este una potrivita ca luneta de ghidaj ce poate fi prinsa pe telescoapele mai mari si folosita in astrofotografie.

Montura AZ-1

Aceasta montura este foarte indragita de catre amatorii incepatori in domeniul astronomiei. Acest fapt se datoreaza utilizarii foarte simple a monturii. Intregul telescop poate fi miscat foarte usor atat in azimut cat si in inaltime. Pentru incepatori acest lucru are avantajul ca nu mai trebuie sa se ocupe de punerea in pol a telescopului inaintea unei observatii ca in cazul unei monturi ecuatoriale. Montarea telescopului pentru observatii se face astfel foarte rapid si simplu: asezarea trepiedului si a monturii, prinderea telescopului, introducerea ocularului si inceperea observatiei. Miscarea instrumentului poate fi blocata in ambele axe astfel incat un obiect terestru odata gasit va ramane in campul ocularului. Montura este fixata pe un trepied de aluminiu reglabil in inaltime.

Montura se livreaza impreuna cu:

  • Montura azimutala AZ-1
  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil in inaltime de la 71cm pana la 121cm);
  • Tava accesorii;

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Bresser Arcturus 60/700

Telescop Bresser Arcturus 60/700

Bresser Arcturus: un start avantajos în astronomie cu accesorii adecvate

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania