Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Omegon Newton 130/920 EQ2

13762

Omegon

Produs nou

Telescopul Newton 130/920 EQ-2 este telescopul potrivit pentru primii pași pe cerul înstelat.

Mai multe detalii

În stoc

1 350,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv130 mm
TipNewton
Greutate18 kg
Distanța focală920 mm
Raport focalf/7,1
MonturaEcuatorială
Tip focuserCremalieră 1,25”
OculareK 25mm, K10mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii350
Putere de separație0,88”
Magnitudinea limită12,4 mag
Putere de mărire utilă maximă260x
Control GoToNu
Material trepiedaluminiu

Informatii

Telescopul Newton 130/920 EQ-2 este telescopul potrivit pentru primii pași pe cerul înstelat. Având o putere de colectare a luminii ridicată, este foarte ușor să faceți călătorii în lumea obiectelor deep-sky. Cu acest telescop se pot observa obiecte începând de la planete cum ar fi Saturn, cu sistemul de inele, până la obiecte deep-sky cum ar fi faimoasa nebuloasă inelară din Lyra aflată la 2300 de ani lumină.

Optica 130/920:

Obiectivul de 130mm vă oferă o putere de colectare a luminii cu aproximativ 30% mai mare decât a telescoapelor echipate cu obiective de 114mm. Comparativ cu ochiul liber acesta colectează de 344 ori mai multă lumină. Aceste date sunt relevante pentru potențialul acestui telescop.

Deși de obicei nu se fac observații la puteri foarte mari, în condiții foarte bune de vizibilitate și ocularele potrivite se poate utiliza o putere de mărire maximă de până la 260x. Puterea de separație și cea de mărire sunt suficiente pentru a permite observarea de detalii pe unele planete. Tubul optic este echipat cu un focuser de 1.25" care se potrivește cu toate ocularele standard.

Montura EQ-2 

Această montură ecuatorială oferă deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmări mișcarea stelelor. Poate fi setată pentru locația fiecărui loc de observații. Prin mișcări fine în ascensie dreaptă și declinație se pot localiza și urmări ușor obiectele; o contragreutate asigură echilibrarea precisă a opticii. Trepiedul de aluminiu al monturii este extensibil și se poate regla pentru o înălțime începând de la 71 cm până la 121 cm. O tăviță de suport vă oferă loc pentru a păstra ocularele și alte accesorii în timpul observațiilor. Fiind cea mai mică dintre monturile ecuatoriale această montură este extrem de ușoară, compactă și ușor de transportat în orice geantă de călătorie. Este ușor de montat chiar și de către un începător și poate fi utilizată cu ușurință chiar și de către copii. Opțional este posibilă motorizarea axei ascensiei drepte. 

Montura se livrează împreună cu: 

  • Montura EQ-2
  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil în înălțime de la 71cm până la 121cm)
  • Tavă accesoriiContragreutate corespunzătoare

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Omegon Newton 130/920 EQ2

Telescop Omegon Newton 130/920 EQ2

Telescopul Newton 130/920 EQ-2 este telescopul potrivit pentru primii pași pe cerul înstelat.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania