Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Celestron Powerseeker 114/900 EQ

7935

Celestron

Produs nou

Un telescop destinat în primul rând începătorilor.

Mai multe detalii

În 24 - 48 ore

930,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv114 mm
TipNewton
Distanța focală900 mm
Raport focalf/7,9
MonturaEcuatorială
Tip focuserCremalieră 1,25”
Oculare20mm, 4mm
Căutător5x24
Capacitate de colectare a luminii270
Putere de separație1,01"
Magnitudinea limită12,1 mag
Barlow3x
Putere de mărire utilă maximă230x
Control GoToNu

Informatii

Celestron a realizat cu seria Powerseeker o nouă gamă de telescoape pentru începători care oferă un raport preț/calitate foarte bun. Telescoapele Powerseeker se pretează ideal pentru inițierea în unul din cele mai vechi și frumoase hobby-uri. Pot reprezenta de asemenea un cadou inspirat pentru fiecare elev care a fost interesat dintotdeauna de frumusețile cerului înstelat. Chiar și cu cele mai mici instrumente a gamei Powerseeker se pot face multe descoperiri: de exemplu telescopul Powerseeker cu obiectivul de 50mm poate arăta lumea plină de cratere a Lunii, cei patru sateliți mari ai planetei Jupiter sau inelele lui Saturn, obiecte deep-sky cum ar fi nebuloasa din Orion și galaxia Andromeda oferă de asemenea imagini interesante.

Odată cu creșterea puterii de colectare a luminii a obiectivului crește dramatic și performanța telescopului. De exemplu un telescop Powerseeker cu diametrul obiectivului de 114 sau chiar 127mm poate fi o punte de lansare în vastul domeniu al astronomiei. Se pot observa detalii ale planetei Jupiter, detalii pe suprafața planetei Marte la opoziție, galaxii și nebuloase planetare. Toate telescoapele Powerseeker sunt echipate din producție cu oculare de 1.25” de calitate.

Montura Celestron CG-1:

Această montură ecuatorială este suficientă pentru a susține telescoape de până la circa 3 kg greutate totală. Cercurile gradate în ambele axe și cablurile flexibile pentru reglaj fin permit o orientare fină și precisă a telescopului. În contrast cu montura CG-3 care e puțin mai mare în cazul acestei monturi axul declinației este mai slab și nu permite aceeași precizie a reglajului fin. Trepiedul reglabil în înălțime și complet montat din producție posedă picioare din aluminiu și poate susține montura și telescopul stabil și fără vibrații. Tava de accesorii vă permite să pastrati accesorii importante tot timpul la îndemână. Opțional poate fi echipată montura cu un motor pentru urmărirea automată pe axul ascensiei drepte. La modelele Astromaster MD acest motor este inclus în pachetul de livrare.

Următoarele sunt incluse în pachetul de livrare:

  • Tub optic Celestron Powerseeker 114 EQ cu obiectiv de 114mm și distanță focală de 900mm
  • Ocular 20 mm și 10 mm (1.25”)
  • Lentilă Barlow 3x (1.25)”
  • Căutător 5x24
Montura se livrează împreună cu:
  • Montură ecuatorială CG-1
  • Trepied din aluminiu (reglabil în înălțime de la 71cm până la 121cm)
  • Tavă accesorii

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Powerseeker 114/900 EQ

Telescop Celestron Powerseeker 114/900 EQ

Un telescop destinat în primul rând începătorilor.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania