Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron NexStar 4 SE 102/1325 GoTo

25106

Celestron

Produs nou

Tuburile portocalii NexStar reprezintă o întoarcere a firmei Celestron la culoarea clasicelor tuburi optice care au câștigat renumele acestei firme în anii ’70.

Mai multe detalii

În 2-3 zile

3 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv102 mm
TipMaksutov
Greutate5 kg
Distanța focală1325 mm
Raport focalf/13
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 1,25”
OculareELUX 25mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii210
Putere de separație1,13”
Magnitudinea limită11,8 mag
Putere de mărire utilă maximă200x
Control GoToDa

Informatii

Tuburile portocalii NexStar reprezintă o întoarcere a firmei Celestron la culoarea clasicelor tuburi optice care au câștigat renumele acestei firme în anii ’70. Deși culoarea este identică tuburile optice îmbină tehnici moderne de acoperire antireflexie la care astronomii amatori din acele vremuri puteau doar să viseze.

Acoperirea antireflexie XLT permite o transmisie înaltă a luminii în special în segmentul lungimii de undă de 500 nm care aduce cu 10% mai multă lumină în ocular decât în cazul altor telescoape.

Montura Celestron NexStar:

Montura “Travel Pro” de la Celestron este prima montură utilizată de această firmă cu posibilitate de utilizare fără a avea un stativ. Tubul optic se poate monta și demonta foarte ușor astfel încât transportul să poată fi făcut doar cu o geantă. Montura permite fixarea și altor tuburi optice.

Sistemul GoTo integrat cu tehnologie “SkyAlign” face orientarea telescopului mai simplă ca niciodată. Nu este necesară nici o lunetă polară, busolă sau punere în pol. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți coordonatele locului, timpul local, să centrați 3 stele strălucitoare și să apăsați tasta “Enter”. Telescopul formează un model virtual al cerului și se poate îndrepta automat spre 40.000 de obiecte programate.

Unitatea de control poate fi foarte ușor actualizată. Tehnologia Flash Eprom permite oricând actualizarea de pe internet a sistemului de ghidare.

Opțional este posibilă adăugarea unui modul GPS care să vă scutească de căutarea și introducerea coordonatelor locului și a timpului local. Aceste date sunt preluate automat de modul de la sistemul de sateliți GPS.

Programul “NexRemote”, inclus la livrare, permite orientarea telescopului prin intermediul oricărui computer sau laptop.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron NexStar 4 SE 102/1325 GoTo

Telescop Celestron NexStar 4 SE 102/1325 GoTo

Tuburile portocalii NexStar reprezintă o întoarcere a firmei Celestron la culoarea clasicelor tuburi optice care au câștigat renumele acestei firme în anii ’70.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania