Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Telescop Galilei

Galileoscope

AstroMedia

Produs nou

Telescopul Galilei a fost lansat odată cu anul internațional al astronomiei (2009).

Mai multe detalii

în stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 2 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 2 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 2,00 lei.


200,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv50 mm
TipRefractor acromat
Distanța focală500 mm
Raport focalf/10
Monturafără montură
Control GoToNu

Informatii

Telescopul are un obiectiv acromat de 50mm și o distanță focală de 500mm.

Cu ocazia Anului International al Astronomiei (IYA 2009) a fost conceput de catre organizatia responsabila un telescop special pentru incepatori - telescopul Galilei . Acest telescop de calitate a fost proiectat sa fie atat ieftin cat si sa produca rezultate bune pentru cei ce fac primii pasi in domeniul astronomiei.

Telescopul Galileo este un model refractor: un tub lung cu un obiectiv frontal si o lentila mica in spate. Acest design dateaza din timpul marelui om de stiinta Galileo Galilei - telescoapele sale au fost refractoare. Cu toate acestea, odata cu telescopul Galileo, au fost aduse imbunatatiri importante fata de modelul de acum 400 ani. In timpul lui Galileo, telescoapele aveau o aberatie cromatica foarte ridicata - o aberatie optica ce aparea la marginea obiectelor luminoase. Telescopul Galileo are un obiectiv acromat: la inceputul secolului XVII, oamenii de stiinta au descoperit ca o combinatie de sticle din materiale diferite minimizeaza aberatia cromatica.

Telescopul consta in plastic ABS precis prelucrat (principalul obiectiv este din sticla) ce poate fi asamblat in doar cateva minute, chiar si de catre copii sub supravegherea unui adult. Ocularul de asemenea se livreaza in partile sale componente, asa incat asambarea sa poate fi urmarita. Telescopul Galileo vine cu o selectie de accesorii utile. Acestea includ un ocular Barlow pentru dublarea puterii de marire, accesorii pentru fixarea telescopului pe diferite standuri, un manual de utilizare detaliat si o cutie de depozitare. O caracteristica speciala este posibilitatea reconstruirii ocularului astfel incat sa corespunda designului original al lui Galilei ce a utilizat o lentila concava, insa pentru a corespunde designului lui Kepler, ce a utilizat un ocular convex, si astfel se obtine un camp vizual mai mare. Telescopul Galileo va ofera oportunitatea compararii rezultatelor ambelor sisteme cu proprii dumneavoastra ochi. Ocularul vine in formatul obisnuit de 1,25”, ce permite utilizarea usoara a accesoriior optionale.

Inclus in colet:

  • apertura 50 mm, tub cu distanta focala 500 mm
  • ocular Barlow 2X
  • ocular 20 mm, 1,25”

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Galilei

Telescop Galilei

Telescopul Galilei a fost lansat odată cu anul internațional al astronomiei (2009).

Accesorii recomandate

    Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania