Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Tub optic Skywatcher Equinox ED 66/400

5896

SkyWatcher

Produs nou

Instrumentele Skywatcher Equinox sunt telescoape de o calitate deosebita.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

2 350,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv66 mm
TipRefractor apocromat
Greutate1,7 kg
Distanța focală400mm
Raport focalf/6
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Capacitate de colectare a luminii90
Putere de separație1,74”
Magnitudinea limită11 mag
Putere de mărire utilă maximă130x
Control GoToNu
Alte accesoriigeamantan din aluminiu

Informatii

Skywatcher Equinox ED 66 - Apocromat cu obiectiv de 66mm si distanta focala de 400mm.

Instrumentele Skywatcher Equinox sunt telescoape de o calitate deosebita. In cazul acestora s-a pus pret pe o foarte buna prelucrare a opticii si a mecanicii. Telescopul Equinox ED-66 Apocromat este echipat cu un obiectiv cu lentile din sticla ED de foarte buna calitate (FPL 51 pentru Equinox 66 si FPL 53 pentru Equinox 80). Combinatia de lentile din obiectiv are ca scop redarea unei imagini cu contrast deosebit de ridicat si o imagine aproape lipsita de orice aberatie cromatica. Lentilele obiectivului sunt acoperite anti reflexie pentru luminozitate mare si imagine lipsita de reflexii nedorite. Imaginea are un contrast ridicat si la puteri de marire mari. In cazul acestui instrument puterea maxima de marire optima este la aproximativ 135x. Spre deosebire de alte instrumente pot fi utilizate puteri de marire mai mari imaginea pastrand o calitate satisfacatoare.

Focuserul 1.25” este construit in design Crayford si este echipat cu o reductie 1/10. Cu ajutorul acestuia este posibila o focalizare foarte precisa, importanta mai ales la puteri de marire mari. Precizia instrumentului poate fi observata inca de la prima privire aruncata prin acest telescop. Focuserul are un finisaj foarte precis, miscarea facandu-se fara jocul de chiar si cativa mm care de obicei apare la focuserele cu cremaliera. Telescopul Equinox 66 detine si un filet SC la care pot fi atasate diferite accesorii.

Problemele legate de pozitia la observatii sunt de domeniul trecutului cu acest instrument deoarece focuserul poate fi rotit 360° pentru a gasi pozitia potrivita.

Telescopul Equinox este un instrument optim si pentru calatorii sau ca al doilea instrument destinat astrofotografiei. Cu parasolarul retras telescopul are doar 30cm lungime. In acest fel poate fi transportat cu dumneavoastra in orice bagaj.

Pe timp de zi puteti face observatii foarte frumoase in natura, a muntiilor, padurilor sau animalelor. Pentru observatii astronomice optica ofera imagini foarte bune mai ales a Lunii si a planetelor. Sunt vizibile chiar si obiecte Deep-Sky stralucitoare cum ar fi nebuloasa Orion sau galaxia Andromeda.

Cel mai mare avantaj, instrumentul il are pentru fotografie. Sunt posibile fara probleme atat fotografii astronomice cat si fotografii in natura. Focuserul cu reductie 1/10 este un mare avantaj deoarece pentru fotografie este necesara posibilitatea de a focaliza foarte fin pentru a obtine imagini cu adevarat clare. Cu ajutorul unei gradatii fine pe focuser puteti regasi de fiecare data focalizarea optima. Telescopul Skywatcher Equinox se poate fixa pe orice trepied foto-video. Greutatea redusa a instrumentului permite o stabilitate ridicata a acestuia.

Recenzii

Scrie o recenzie

Tub optic Skywatcher Equinox ED 66/400

Tub optic Skywatcher Equinox ED 66/400

Instrumentele Skywatcher Equinox sunt telescoape de o calitate deosebita.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania