Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Tub optic Skywatcher Equinox ED-APO 120/900

Equ120

SkyWatcher

Produs nou

Telescopul Skywatcher Equinox ED Apocromat este un instrument cu o prelucrare de inalta calitate a opticii si mecanicii. Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 84 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 84 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 84,00 lei.


8 478,19 lei **TVA inclus

-466,00 lei

8 944,19 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv120 mm
TipRefractor apocromat
Distanța focală900 mm
Raport focalf/7,5
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2” cu microfocalizator
Capacitate de colectare a luminii290
Putere de separație0,96”
Magnitudinea limită12,2 mag
Putere de mărire utilă maximă240x
Control GoToNu
Greutate tub6,2 kg

Informatii

Telescopul Skywatcher Equinox ED Apocromat este un instrument cu o prelucrare de inalta calitate a opticii si mecanicii. Cu o distanta focala de 900 mm acest telescop este unul compact potrivit atat pentru observatii astronomice noaptea cat si pentru observatii terestre pe timp de zi.

Datorita unui sistem de lentile format din elemente ED defectele cromatice sunt corectate in asa fel incat sa fie aproape inexistente. Contrastul imaginii este unul foarte bun chiar si la puteri de marire mari. Lentilele au o acoperire anti reflexie multipla realizata in vid. Aceasta acoperire permite o transmisie ridicata a luminii si un contrast ridicat. Pentru minimizarea reflexiilor interne tubul optic are un interior negru mat.

Cu ajutorul focuserului Crayford pe baza de rulmenti este posibila o focalizare foarte fina. Focuserul are o reductie 1:10 care permite modificari ale distantei de focalizare la zecimi de milimetru. Reductia este foarte utila mai ales pentru observatii la grosismente mari. Acest fapt foarte important pentru observatiile vizuale are de asemenea importanta deosebita si pentru astrofotografie. Focuserul permite un interval de focalizare de 80mm. Astfel este posibila utilizarea a numeroase accesorii. Cu o scala gradata aflata pe focuser acesta va permite sa regasiti focalizarea optima.

Telescopul permite atasarea de accesorii standard de 2” sau 1.25” cu ajutorul adaptorului 2”-1.25”. In cazul ambelor standarde fixarea si strangerea se face cu o clema inelara. De exemplu daca utilizati un ocular si doriti sa-l prindeti in focuser clema se strange in jurul ocularului si astfel sunt prevenite orice daune asupra ocularului.

Spre deosebire de unele instrumente in cazul telescoapelor Equinox din punct de vedere fotografic focalizarea nu este o problema si astfel nu sunt necesare accesorii care sa ajute la focalizare. Acest fapt face din astrofotografie sau din fotografia terestra o preocupare mai usoara si placuta. Aspectul instrumentului este unul foarte ingrijit. Parasolarul telescopului protejeaza obiectivul de roua sau de lumina nedorita iar in caz de nevoie poate fi rabatat.

Telescopul Equinox are un filet ¼” care permite prinderea lui de orice trepied foto-video. De asemenea tubul optic are o sina prismatica cu ajutorul careia poate fi fixat de orice montura Skywatcher sau GP (EQ-3, EQ-5, HEQ-5, EQ-6, GP-2, GPD-2, GIRO, etc).
Telescopul Skywatcher Equinox Apocromat se livreaza intr-un geamantan de aluminiu care poate fi inchis cu cheie.

Avantajele pe scurt:

  • Defecte cromatice foarte limitate
  • Transmisie ridicata si refexie redusa
  • Focuser Crayford de inalta calitate cu reductie de 1/10
  • Posibilitate optima de focalizare pentru fotografie
  • Prindere universala pentru trepied sau monturi
  • Posibilitate de a utiliza accesorii de 2” sau 1.25”
  • Potrivit pentru observatii astronomice si terestre
  • Geamantan de aluminiuRecenzii

Scrie o recenzie

Tub optic Skywatcher Equinox ED-APO 120/900

Tub optic Skywatcher Equinox ED-APO 120/900

Telescopul Skywatcher Equinox ED Apocromat este un instrument cu o prelucrare de inalta calitate a opticii si mecanicii. Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania