Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Skywatcher 130/900 EQ-2 Mareste

Telescop Skywatcher 130/900 EQ-2

SWN1309eq2

SkyWatcher

Produs nou

Denumit dupa inventatorul sau Sir Isaac Newton, acest reflector Newton este unul din instrumentele mari din clasa sa. 

Mai multe detalii

In stoc

1 000,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv130 mm
TipNewton
Greutate10 kg
Distanța focală900 mm
Raport focalf/6,9
MonturaEcuatorială
Tip focuserCremalieră 1,25”
Oculare25mm, 10mm
Căutător6x24
Capacitate de colectare a luminii350
Putere de separație0,88”
Magnitudinea limită12,4 mag
Barlow2x
Putere de mărire utilă maximă260x
Control GoToNu
Material trepiedaluminiu

Informatii

Optica Skywatcher 130/900

Denumit dupa inventatorul sau Sir Isaac Newton, acest reflector Newton este unul din instrumentele mari din clasa sa. Cu un obiectiv de 130mm devin accesibile sute de obiecte pe cerul instelat. Performatele acestui telescop sunt impresionante pentru un telescop de incepatori. Obiectivul colecteaza cu 30% mai multa lumina decat un telescop cu obiectivul de 114mm suficient cat sa devina vizibile obiectele Deep-Sky mai slabe ca intensitate luminoasa. Nebuloasa inelara din Lyra isi dezvaluie forma de inel iar observatiile planetare la puteri de marire de pana la 260x va impresioneaza cu frumusetea detaliilor.

Montura EQ-2

Aceasta montura ecuatoriala ofera deja posibilitatea instrumentelor optice de a urmari miscarea stelelor. Poate fi setata pentru locatia fiecarui loc de observatii. Prin miscari fine in ascensie dreapta si declinatie se pot localiza si urmari usor obiectele; o contragreutate asigura echilibrarea precisa a opticii. Trepiedul de aluminiu al monturii este extensibil si se poate regla pentru o inaltime incepand de la 71 cm pana la 121 cm. O tavita de suport va ofera loc pentru a pastra ocularele si alte accesorii in timpul observatiilor. Fiind cea mai mica dintre monturile ecuatoriale aceasta montura este extrem de usoara, compacta si usor de transportat in orice geanta de calatorie. Este usor de montat chiar si de catre un incepator si poate fi utilizata cu usurinta chiar si de catre copii. Optional este posibila motorizarea axei ascensiei drepte.

Telescopul SKYWATCHER 130/900 mm EQ-2 este un instrument pentru incepatori din gama de pret scazut. Aveti o apertura mare la un pret mic. Pe langa Luna si planete apertura de 130mm va permite sa observati unele nebuloase mai luminoase si galaxii. Cu toate acestea, montura nu este destinata astrofotografiilor. Daca doriti, pe viitor, pentru a completa echipamentul in acest scop, va trebui sa considerati cumpararea telescopului SKYWATCHER 150/750 mm EQ-3-2 ce ofera o  apertura mai mare si o montura mai buna.

Montura se livreaza impreuna cu:

  • Montura EQ-2
  • Trepied de aluminiu stabil (reglabil in inaltime de la 71cm pana la 121cm);
  • Tava accesorii;
  • Contragreutate corespunzatoare.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Skywatcher 130/900 EQ-2

Telescop Skywatcher 130/900 EQ-2

Denumit dupa inventatorul sau Sir Isaac Newton, acest reflector Newton este unul din instrumentele mari din clasa sa. 

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania