Telescoape astronomice

Informații

Producatori

Tub optic Skywatcher Newton 200/1000 Mareste

Tub optic Skywatcher Newton 200/1000

SWN2001

SkyWatcher

Produs nou

Cu obiectivul de 200mm, spre deosebire de instrumentele cu obiective mai mici, obiectele Deep-Sky incep sa arate altfel prezentand multe detalii. 

Mai multe detalii

În 3-5 zile

1 685,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv200 mm
TipNewton
Distanța focală1000 mm
Raport focalf/5
Monturafără montură
Tip focuserCrayford 2”
Oculare25mm, 10mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii820
Putere de separație0,58”
Magnitudinea limită13,3 mag
Barlow2x
Putere de mărire utilă maximă400x
Control GoToNu
Greutate tub9 kg

Informatii

Reflectorul Newtonian de 203/1000 Sky-Watcher poate fi un telescop destinat intregii iveti pentru un astronom amator. Lungimea tubului este de doar 1 metru, are o greutate mai mica  de 10 kg și este un telescop foarte versatil. Vizual se pot observa stele până la magnitudinea 14 si pot fi văzute și detalii în galaxii și nebuloase. Excelent pentru observații lunare și planetare precum pentru observarea stelelor duble.

Poate fi folosit pentru astrofotografie datorită focuserului Crayford de 2". Optica rapidă F/5 este utilă și pentru fotografia deepsky, în timp ce distanța focală de 1000mm prezintă detalii în galaxii și nebuloase. Focuserul de 2" poate accepta alte accesorii (cum ar fi corector de coma).

Optica 200/1000:

Incepand cu oglinda de 200mm, spre deosebire de instrumentele cu obiective mai mici, obiectele Deep-Sky incep sa arate altfel prezentand multe detalii. Cu o putere de colectare a luminii cu 78% mai mare decat a unui telescop de 150mm in conditii de cer negru pot fi observate structuri ale nebuloaselor sau chiar si brate spirale ale unor galaxii. Roiuri stelare globulare cum ar fi renumitul M13 in Hercule sunt separate in stele foarte evident. Oglinda principala parabolica are difractie limitata si ofera imagini ale obiectelor foarte clare. Optica ofera contrast ridicat si e optimizata cu un suport foarte ingust al oglinzii secundare de 52mm. Sunt posibile astfel observatii ale planetelor la puteri de marire mari.

Tubul este echipat cu un focuser Crayford de 2” care permite o focalizare fina foarte importanta in astrofotografie sau la puteri de marie mari. Prin utilizarea de oculare de 2” campul vizual poate fi exploatat la maxim. Raportul focal al opticii este de f/5 ceea ce caracterizeaza instrumentul ca fiind un telescop newton rapid. Optica de asemenea este una potrivita pentru fotografie. Un plus al instrumentului este si cautatorul 9x50 care prin diametrul mare permite deja observarea de obiecte care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Design-ul produsului este unul nou, tubul optic si cautatorul avand o culoare neagra foarte estetica.

Avantajele pe scurt:

  • Luminozitate mare datorita obiectivului de 200mm.
  • Stabil si rezistent la vibratiile cauzate de vant.
  • Oglinda principala parabolica.
  • Suport al oglinzii secundare optimizat pentru contrast maxim.
  • Optica potrivita pentru astrofotografie.

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Tub optic Skywatcher Newton 200/1000

Tub optic Skywatcher Newton 200/1000

Cu obiectivul de 200mm, spre deosebire de instrumentele cu obiective mai mici, obiectele Deep-Sky incep sa arate altfel prezentand multe detalii. 

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania