Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Tub optic Skywatcher Maksutov Newton 190/1000

MN190

SkyWatcher

Produs nou

Această optică oferă o luminozitate puternică şi o performanţă înaltă pentru astrofotografie şi pentru observaţiile vizuale.

Mai multe detalii

În 3-5 zile

6 540,00 lei **TVA inclus

-930,00 lei

7 470,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv190 mm
TipMaksutov
Distanța focală1000 mm
Raport focalf/5,3
Monturafără montură
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii740
Putere de separație0,61”
Magnitudinea limită13,2 mag
Putere de mărire utilă maximă380x
Control GoToNu
Greutate tub10 kg

Informatii

Optica MN 190/1000:

Această optică oferă o luminozitate puternică şi o performanţă înaltă pentru astrofotografie şi pentru observaţiile vizuale. Datorită utilizării suplimentare a lentilei Maksutov de la Schott telescopul obţine imagini foarte bune. Cu o deschidere de 190mm telescopul colectează în jur de 740 de ori mai multă lumină decât ochiul liber (la 7 mm pupilă de ieşire). Astfel telescopul se potriveşte atât pentru observarea cu constrast foarte ridicat a planetelor şi a Lunii, dar oferă şi o performanţă ridicată la observarea obiectelor deep-sky. Maksutov-Newton este unul din telescoapele Newton cu design variat, care are o oglindă principală sferică cu o lentilă menisc montată frontal şi acoperită cu un strat antireflex multiplu.

Deşi la prima vedere seamănă cu un telescop Newton, acesta oferă proprietăţi ale imaginii cu totul diferite. Acest telescop este optimizat special pentru astrofotografie şi oferă o corecţie extraordinară asupra întregului câmp vizual. Astrofotograful obţine cu o cameră CCD sau un aparat foto DSLR (de exemplu Canon EOS) o astrofotografie plană fără coma, fiind important pentru estetica imaginii. Chiar şi stelele aproape de margine vor apărea ca nişte puncte şi nu ca nişte comete, datorită distorsionării.

Optica se poate compara cu o imagine apocromată. Avantajul este evident, deoarece Mak-Newton are un preţ mult mai accesibil decât un apocromat. Mai mult, acest sistem nu produce aberaţii cromatice incomode, pe când la acromate acestea sunt obişnuite.

Acest telescop este un aşa numit „sistem închis”. Aceasta înseamnă că după răcirea tubului nu se produce o turbulenţă a aerului care ar fi nefavorabilă pentru fotografiere. Datorită lentilei menisc se poate renunţa la bariletul oglinzii secundare care generează un efect de difracţie. Oglinda secundară de 58 mm permite o iluminare foarte bună a câmpului. Cu un raport focal de f/5,3 telescopul are o putere optică mare care permite, în astrofotografie, timpi de expunere relativ mici. Datorită distanţei focale de 1000 mm majoritatea obiectelor sunt reprezentate corect. Cu un chip obişnuit la aparatele foto Canon EOS, se obţine un câmp vizual de 1,4°x1°. Focuserul Crayford 2 ţoli cu rulmenţi cu bilă şi reducţie 1,25 permite o focalizare precisă. Chiar şi aparatele foto grele pot fi suportate fără probleme.

Cu o greutate de numai 10 kg optica poate suporta multe tipuri de monturi. Alegerea monturii depinde de scopul utilizării tubului. Foarte recomandată în astrofotografie este montura Skywatcher EQ-6 Pro. Chiar şi numai din punct de vedere al aspectului exterior acest instrument este o adevărată bijuterie: acesta captează prin designul elegant al clasei de vârf, tubul şi căutătorul care strălucesc într-un ton de culoare neagră estetic.

Avantajele pe scurt:

  • tub închis cu lentilă menisc acoperită cu un strat antireflex multiplu
  • ideal pentru astrofotografie
  • fabricat cu sticlă Schott
  • oglindă secundară ajustabilă
  • câmp vizual mare şi plan
  • raport focal rapid

Recenzii

Scrie o recenzie

Tub optic Skywatcher Maksutov Newton 190/1000

Tub optic Skywatcher Maksutov Newton 190/1000

Această optică oferă o luminozitate puternică şi o performanţă înaltă pentru astrofotografie şi pentru observaţiile vizuale.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania