Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 356/3910 C14 XLT Fastar OTA Mareste

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 356/3910 C14 XLT Fastar OTA

12575

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Mai multe detalii

In stoc

39 250,81 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv356 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate20,4kg
Distanța focală3910 mm
Raport focalf/11
Monturafără montură
Tip focuserFilet SC 2”
OcularePL 40 mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii2590
Putere de separație0,32”
Magnitudinea limită14,6 mag
Putere de mărire utilă maximă710x
Control GoToNu
Oglindă zenitală2” - 90°
Conexiune spre ocular2
Diametru oglindă secundară114,3
Obstrucţie oglindă secundară32

Informatii

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchifs inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antireflexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite.
Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.
Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.
Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principal.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 356/3910 C14 XLT Fastar OTA

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 356/3910 C14 XLT Fastar OTA

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania