Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar 8 SE GoTo

25104

Celestron

Produs nou

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Mai multe detalii

În stoc

8 045,16 lei **TVA inclus

-400,00 lei

8 445,16 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv203 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate21 kg
Distanța focală2032 mm
Raport focalf/10
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 2”
OculareELUX 25mm
CăutătorCăutător cu punct roșu
Capacitate de colectare a luminii840
Putere de separație0,57”
Magnitudinea limită13,3 mag
Putere de mărire utilă maximă410x
Control GoToDa
Oglindă zenitală1,25” -90°
Alte accesoriiSoftware TheSkyLevel1, NexRemote

Informatii

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport. In cazul acestor sisteme lumina care trece printr-o placa corectoare asferica Schimdt este apoi reflectata de o oglinda principala sferica. Lumina reflectata de oglinda principala este reflectata inca odata de oglinda secundara, raza de lumina ajungand in spatele tubului optic printr-o gaura centrala aflata in oglinda principala. Sistemul optic este unul inchis si este greu afectat de turbulente care pot influenta calitatea imaginii. Optica inchisa inseamna si o mai buna protectie impotriva depunerii de praf sau a altor impuritati. Placa corectoare are o acoperire antirelfexie multipla care asigura o imagine lipsita de reflexii nedorite. 

Optica ofera o imagine foarte buna, clara si cu un contrast ridicat, ideala pentru observatii planetare. Sistemul Schimdt-Cassegrain garanteaza un camp vizual mare optim in principal pentru observatii Deep-Sky. Posibilitatea de a privi imaginea prin spatele tubului permite o orientare foarte usoara a instrumentului. Posibilitatea de a orienta usor instrumentul face din acest instrument unul usor de utilizat si pentru observatii terestre. Optica are un raport focal de 1/10 si este foarte potrivita pentru astrofotografie.

Sistemul de focalizare prin miscare a oglinzii principale permite un interval de focalizare foarte mare facand posibila utilizarea aproape oricarui accesoriu optic sau adaptor. Mecanismul de miscare a oglinzii principale are o constructie care minimizeaza efectul de “shifting”. Utilizarea de materiale de calitate cum ar fi componente de aluminiu, otel sau inox confera instrumentului o greutate redusa care permite utilizarea unei monturi mai usoare.

Caracteristicile opticii:

  • Distanta focala lunga in design compact;
  • Tub de aluminiu cu o greutate redusa;
  • Acoperire antireflexie XLT;
  • Sistem inchis;
  • Efect redus de shifting al oglinzii principale.

Montura Celestron NexStar:

Montura “Travel Pro” de la Celestron este prima montura utilizata de aceasta firma cu posibilitate de utilizare fara a avea un stativ. Tubul optic se poate monta si demonta foarte usor astfel incat transportul sa poata fi facut doar cu o geanta. Montura permite fixarea si a altor tuburi optice. 
Sistemul GoTo integrat cu tehnologie “SkyAlign” face orientarea telescopului mai simpla ca niciodata. Nu este necesara nici o luneta polara, busola sau punere in pol. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti coordonatele locului, timpul local, sa centrati 3 stele stralucitoare si sa apasati tasta “Enter”. Telescopul formeaza un model virtual al cerului si se poate indrepta automat spre 40.000 de obiecte programate. 
Unitatea de control poate fi foarte usor actualizata. Tehnologia Flash Eprom permite oricand actualizarea de pe internet a sistemului de ghidare. 
Optional este posibila adaugarea unui modul GPS care sa va scuteasca de cautarea si introducerea coordonatelor locului si a timpului local. Aceste date sunt preluate automat de modul de la sistemul de sateliti GPS. 
Programul “NexRemote”, inclus la livrare, permite orientarea telescopului prin intermediul oricarui computer sau laptop.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar 8 SE GoTo

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 203/2032 NexStar 8 SE GoTo

Desi are o distanta focala lunga, optica Schmidt-Cassegrain ofera tuburi cu dimensiuni foarte compacte fiind potrivite pentru transport.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania