Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 Advanced VX AVX GoTo

33052

Celestron

Produs nou

Telescopul Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 este tot ce si-ar putea dori un astronom amator.

Mai multe detalii

În 7-14 zile

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 91 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 91 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 91,00 lei.


9 100,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv152 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate25 kg
Distanța focală1500 mm
Raport focalf/9,9
MonturaEcuatorială
Oculare20 mm
Căutător6x30
Capacitate de colectare a luminii470
Putere de separație0,76”
Magnitudinea limită12,7 mag
Putere de mărire utilă maximă304x
Control GoToDa
Greutate tub4,5 kg

Informatii

Telescopul Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 are o apertura de 152mm si o distanta focala de 1500mm. In ciuda distantei focale lungi a telescopului, tubul optic este foarte scurt, facand totul un sistem compact, extrem de usor de transportat.

Lumina ajunge pentru inceput la placa corectoare asferica, apoi fiind transmisa catre oglinda principala sferica. Aceasta reflecta lumina inapoi catre oglinda secundara, care, la randul ei, o trimite in directia oglinzii principale. Lumina trece apoi printr-un orificiu central al oglinzii principale in focalizatorul de la baza tubului optic. Sistemul este inchis si de aceea nu vor exista turbulente care sa afecteze calitatea imaginii. Bineinteles ca acest lucru mai inseamna ca acest sistem este bine protejat impotriva prafului.

Placa Schmidt are acoperire multistrat, asigurand imagini luminoase, fara sa existe reflexii interne. Acest telescop ofera o imagine foarte buna, cu contrast ridicat si definitie buna, excelent pentru observatii planetare sau Deepsky. Sistemul Schmidt-Cassegrain va ofera un camp vizual larg, ideal pentru observarea obiectelor deepsky extinse. Optica este conceputa pentru a avea un raport focal de 1:10, ceea ce inseamna ca astrofotografia este de asemenea posibila.

Focalizarea prin oglinda principala duce la o mare varietate de posibilitati in ce priveste focalizarea, ceea ce permite utilizarea unei game variate de accesorii (datorita greutatii scazute a telescopului, nu are nevoie de o montura grea - spre deosebire de alte sisteme optice).

Prin utilizarea partii de jos a tubului telescopului pentru focalizare si vizualizare, se obtine un confort in utilizare. Sistemul este de asemenea util si pentru observatii terestre ocazionale (de exemplu pasari).

Noua montura Celestron AVX

Aceasta montura este special conceputa pentru a oferi o performanta optima impreuna cu telescopele de mici dimensiuni. Acum telescopul dumneavoastra poate beneficia de suportul pentru aliniere All-Star Polar Alignment si autoguider. Puteti face expuneri lungi utilizand corectia periodica a erorilor care este permanenta si programabila. Montura AVX are acum o baza de dimensiuni mai mari, ceea ce duce la o stabilitate mai mare sub greutati crescute. Motoarele imbunatatite au o putere mai mare si pot suporta cu usurinta o echilibrare mai putin perfecta.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 Advanced VX AVX GoTo

Telescop Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 Advanced VX AVX GoTo

Telescopul Celestron Schmidt-Cassegrain SC 152/1500 este tot ce si-ar putea dori un astronom amator.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania