Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Orion Dobson N 254/1200 SkyQuest XT10 IntelliScope DOB Mareste

Telescop Orion Dobson N 254/1200 SkyQuest XT10 IntelliScope DOB

33295

Orion

Produs nou

Object Locator Orion permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate.

Mai multe detalii

Acest produs nu mai este in stoc

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 65 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 65 puncte care pot fi schimbate intr-un cupon de 65,00 lei.


6 500,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv254 mm
TipNewton
Distanța focală1200 mm
Raport focalf/4,7
MonturaDobson
Tip focuserCrayford 2”
OculareSuper 25mm, Super 10mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii1320
Putere de separație0,45”
Magnitudinea limită13,8 mag
Putere de mărire utilă maximă510x
Control GoToPushTo

Informatii

Optica Orion SkyQuest:

Optica reflectorului Newton a acestui telescop este realizată conform calităţii Orion, oglinzile din sticlă calcosodică sunt acoperite cu un strat de aluminiu şi dioxid de siliciu de înaltă calitate. La modelele cu un diametru de până la 150 mm focalizarea se face printr-un focuser cu cremalieră de 1,25”, iar la cele cu un diametru începând de la 203 mm este utilizat un focuser Crayford de 2”.
Baza Dobson este realizată din rulmenţi de teflon cu acţionare fină astfel încât să fie posibilă o mişcare liberă şi fără efort a telescopului. Tubul îşi menţine poziţia deoarece este echilibrat perfect. Componentele telescopului sunt uşor manevrabile, astfel telescopul are o portabilitate bună şi poate fi montat fără efort şi fără cunoştinţe sau unelte speciale. Cu toate acestea construcţia per ansamblu se caracterizează prin rezistenţă la vânt şi stabilitate.

Object Locator Orion permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate. În primul rând telescopul va fi aliniat la locaţia curentă printr-o rutină de aliniere simplă. După aceasta alegeţi obiectul dorit din baza de date cu ajutorul unităţii de control iluminate şi urmăriţi direcţia indicată de localizatorul de obiecte în timp ce mişcaţi telescopul manual conform săgeţilor indicate pe display. În scurt timp telescopul dumneavoastră va fi aliniat pe obiectul setat, iar când veţi privi prin ocular obiectul va putea fi văzut în câmpul vizual al ocularului.
Puteţi alege obiectele după tip (de exemplu planete, nebuloase, roiuri stelare, galaxii) sau după numărul din catalog (de exemplu M57, NGC253). O altă posibilitate este alegerea unuia din cele 12 tururi salvate, care vă prezintă cele mai interesante obiecte cereşti care sunt cel mai bine vizibile în luna curentă. Şi cealaltă metodă este posibilă: imaginaţi-vă că în plimbarea dumneavoastră daţi peste un obiect pe care nu-l puteţi identifica - Object Locator poate face acest lucru. Printr-o apăsare a butonului ID obţineţi imediat cele mai uzuale informaţii despre acel obiect, printre altele tipul obiectului, numele, mărimea şi constelaţia. Object Locator face din telescopul dumneavoastră un instrument flexibil care va oferi o bucurie de durată începătorilor.

Conţinut la livrarea telescopului Dobson Orion N 254/1200 IntelliScope:

  • tub optic cu un diametru de 254 mm şi o distanţă focală de 1200 mm
  • focuser Crayford (2")
  • adaptor ocular 2" - 1,25"
  • oculare SPL 25 mm, SPL 10 mm (1,25")
  • căutător 9x50 cu vizualizare oblică
  • montură Dobson cu rulmenţi de teflon şi sloturi pentru oculare
  • IntelliScope Object Locator cu peste 14.000 de obiecte salvate

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Orion Dobson N 254/1200 SkyQuest XT10 IntelliScope DOB

Telescop Orion Dobson N 254/1200 SkyQuest XT10 IntelliScope DOB

Object Locator Orion permite găsirea rapidă a peste 14.000 de obiecte cereşti salvate.

Accesorii recomandate

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania