Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CPC Deluxe 925 GoTo

24097

Celestron

Produs nou

Sistemul optic EdgeHD combina intreaga putere conferita de telescoapele SCT cu un sistem optic de inalta rezolutie si imagini de calitatea unui astrograf.

Mai multe detalii

În stoc

19 900,00 lei **TVA inclus

-600,00 lei

20 500,00 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv235 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Greutate26 kg
Distanța focală2350 mm
Raport focalf/10
MonturaAzimutală
Tip focuserFilet SC 2”
Capacitate de colectare a luminii1130
Putere de separație0,49”
Magnitudinea limită13,7 mag
Putere de mărire utilă maximă470x
Control GoToDa
Alte accesoriiSoftware NexRemote

Informatii

Montura Celestron CPC:

Odata cu montura CPC firma Celestron aduce pe piata cea mai stabila montura in furca produsa pentru telescoapele Celestron de-a lungul celor 50 de ani de existenta a marcii. Noul concept al monturii permite observatii lipsite de vibratii datorita unui trepied solid dar si a unui rulment impresionant de 280mm care compune baza monturii in furca. Deoarece un instrument stabil determina in cele din urma si utilizarea acestuia merita luata in considerare compararea acestei caracteristici cu alte sisteme.

Montura azimutala in furca desi nu este la fel de performanta si versatila ca o montura ecuatoriala si nu poate fi utilizata decat cu anumite tuburi optice, compenseaza aceste dezavantaje printr-o constructie foarte compacta, o greutate redusa (nu necesita contragreutati ca o montura ecuatoriala) si o portabilitate ridicata (poata fi transportata in doar doua componente). Cel mai mare avantaj al acestei monturi este totusi posibilitatea de montare si aliniere foarte rapida a monturii. Cu ajutorul sistemului “SkyAlign” telescopul poate fi gata de observatii in doar cateva minute fara a fi nevoit sa faceti proceduri complicate de punere in pol. Procedeul de montare este foarte simplu: se aseaza trepiedul pe pozitia si la inaltimea dorita, cu ajutorul nivelei incluse se aduce capul trepiedului la orizontala, se ataseaza montura in furca de trepied, se asigura cu ajutorul a 3 surube si montura este pregatira pentru utilizare.

Receptorul GPS cu 16 canale preia pentru dumneavoastra de la sateliti datele necesare referitoare la timp, data si coordonatele locului. Tot ce mai trebuie sa faceti pentru o functionare corecta a telescopului este centrarea a 3 obiecte ceresti stralucitoare aflate pe bolta cereasca in acel moment. Obiectele de aliniere pot fi din sistemul nostru solar sau stele mai stralucitoare. Nu este necesar ca dumneavostra sa aveti cunostinte referitoare la obiectele de aliniere; telescopul este capabil sa stabileasca spre ce obiecte a fost indreptat. Electronica telescopului poate procesa intr-o secunda pana la 120.000 de operatiuni pentru compararea unghiului, dintre cele 3 obiecte stralucitoare selectate, cu informatiile aflate in baza de date a computerului. Prin aceasta metoda telescopul CPC in functie de unghi poate determina identitatea obiectelor spre care a fost indreptat de catre utilizator si sa-si creeze un model virtual al cerului..

Metoda functioneaza impresionant de rapid si de precis. Dupa acest procedeu scurt va stau la dispozitie peste 40.000 de obiecte in baza de date a aparatului. La cerere telescopul poate alege pentru dumneavoastra, pentru noaptea si timpul respectiv, ce obiecte sunt mai bine vizibile si la o simpla apasare de buton va poate oferi informatii despre acestea. Alinierea cu ajutorul sistemului SkyAlign functioneaza fara busola sau aliniere polara si poate fi facuta si in situatii cu vizibilitate redusa. Este posibila acum utilizarea acestui telescop fara a avea cunostinte despre locatia precisa a nordului geografic sau chiar fara a avea vizibilitate spre nordul ceresc. Este posibila astfel pozitionarea telescopului si alinierea daca va aflati pe balcon sau pe terasa unei case. Toate functiile telescopului pot fi controlate din interiorul casei cu ajutorul unui computer personal sau laptop. Sunt incluse in pachetul de livrare software-ul de control NexRemote precum si cablul de conectare al telescopului de computer.

Sistemul optic EdgeHD combina toata puterea compacta popularizata de SCT cu un sistem optic imbunatatit pentru un camp vizual mare si imagini de calitatea unui astrograf.  Ca instrument vizual,  optica EdgeHD ofera stele punctiforme chiar si cu ocularul cu campul vizual cel mai mare. Puteti gasi intreg catalogul Messier, plus alte sute de obiecte NGC, IC si Caldwell cu o excelenta claritate. Pentru astrofotografie, optica EdgeHD produce imagini fara aberatii cu utilizarea camerelor CCD sau DSLR. Intreaga optica EdgeHD este destinata sa produca un plan focal extrem de plan, suficient de precis pentru a se potrivi tolerantelor stricte ale camerelor CCD cunoscute, facand ca stelele sa fie in focus pana la marginea campului vizual.

Caracteristici ale monturii pe scurt:

  • Baza monturii cu mecanica supradimensionata pentru o functionare fina;
  • Posibilitate de conectare la PC si Auto Guider;
  • Sistem de aliniere SkyAlign care utilizeaza 3 obiecte stralucitoare la alegere;
  • Suport pentru unitatea de control care permite o usoara vizibilitate a informatiilor afisate pe display;
  • Baza de date cu peste 40.000 de obiecte;
  • Posibilitate de actualizare a software-ului via internet;
  • Surube de blocaj supradimensionate pentru utilizare manuala mai usoara;
  • Periodic Error Control;
  • Software NexRemote;
  • Trepied foarte stabil din teava de otel reglabil in inaltime.

 

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CPC Deluxe 925 GoTo

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CPC Deluxe 925 GoTo

Sistemul optic EdgeHD combina intreaga putere conferita de telescoapele SCT cu un sistem optic de inalta rezolutie si imagini de calitatea unui astrograf.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania