Telescoape astronomice

Informații

Oferte speciale

Producatori

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CGE Pro 925 GoTo

25099

Celestron

Produs nou

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Mai multe detalii

În 2-3 zile

39 682,66 lei **TVA inclus

Fisa tehnica

Diametru obiectiv235 mm
TipSchmidt-Cassegrain
Distanța focală2350 mm
Raport focalf/10
MonturaEcuatorială
Tip focuserFilet SC 2”
OculareAxiom LX 23mm
Căutător9x50
Capacitate de colectare a luminii1127
Putere de separație0,49”
Putere de mărire utilă maximă470x
Control GoToDa
Oglindă zenitală2” - 90°
Alte accesoriiSoftware NexRemote

Informatii

Sistemul optic EdgeHD combina intreaga putere conferita de telescoapele SCT cu un sistem optic de inalta rezolutie si imagini de calitatea unui astrograf. Ca instrument vizual, optica EdgeHD ofera imagini punctiforme ale stelelor chiar si cu ocularul dumneavoastra ce are cel mai larg camp vizual. Puteti observa intregul catalog Messier, sute de alte obiecte NGC, IC si Caldwell, in detalii impresionante.

In ceea ce priveste astrofotografia, optica EdgeHD produce imagini fara aberatii, cu orice camera digitala, CCD sau DSLR. Optica EdgeHD este proiectata sa produca un plan focal extrem de plat si suficient de precis incat sa fie compatibil si cu cei mai mari senzori CCD, astfel veti avea stele punctiforme pana la marginea campului vizual.

Inclus în colet:
- Celestron EdgeHD SC925 OTA cu apertura de 235 mm și o distanță focală de 2350 mm
diagonala 2"
adaptor pentru ocular 2" la 1,25"
- ocular Axiom LX 23 mm, 2"
- căutator 9x50
- sistem de prindere sina prismatica

Pe lângă faptul că a fost complet computerizat cu o bază de date cu peste 40.000 de obiecte celeste, noua montura ecuatoriala CGE Pro a fost complet reproiectata pentru a oferi numeroase avantaje de design pentru astrofotografi:

- Capacitatea de încărcare utilă crescută
    
Abilitatea de a sustine telescopul SCT de 355 mm mai sigur, precum și tuburi optice mai mari, până la o încărcătură maximă de 40 kg.

- All-Star Polar Alignment
    
Alegeți orice stea mai strălucitoare pentru o aliniere asistată de software a axei polare care vă va pregăti pentru astrofotografie chiar si daca nu vedeti Steaua Polara. 

- Aliniere polară fără instrument
    
Butoane mai mari pentru reglajele ambelor axe.

- Meridian Tracking
    
Urmărirea extinsă dincolo de meridian până la 20 de grade de expuneri neîntrerupte.

- Viteză mai rapidă
    
Transmisia îmbunătățită și motoarele oferă viteze mai rapide decât cele de până acum, cu o rată maximă de peste 5°/secundă.

- Gestionare a energiei
    
Modelele refacute oferă o putere constantă motoarelor, ceea ce le face capabile să actioneze telescopul chiar și atunci când nu este perfect echilibrat. Acest lucru permite trepiedului CGE Pro să aibă capacitatea de încărcare utila a unor monturi mult mai mari (și mai scumpe), fără a sacrifica mișcarea fina de urmărire și precizia pe intreaga portiune a cerului.

- Precizie
    Cel mai important lucru al
oricărei monturi este capacitatea de a găsi, a centra și a urmări obiectele celeste cu cel mai înalt grad de precizie.

 - Gasirea obiectelor
    
Cu doar o aliniere standard, CGE Pro are capacitatea de a centra o stea în ocularul dvs. sau pe senzorul camerei cu o precizie  de 5 minute arc. Folosind funcțiile de orientare avansate NexStar, cum ar fi Stele de calibrare, Sincronizare și Precise GoTo, se îmbunătățește și mai mult precizia de urmarire până la un minut de arc în regiunea dorită a cerului.

- Urmărirea
    
Cu o coloana melcata cu diametrul de peste 19 mm, componente mecanice precis realizate, CGE Pro oferă o performanță de urmărire tipică de +-9 arcsecunde, care poate fi redusă în continuare prin corecția permanenta a erorilor periodice (PPEC).

-  Montarea
   
Unitatea de control NexStar de la Celestron dispune de funcții de modelare a monturii integrate, esențiale pentru plasarea cu precizie a obiectelor mici în centrul senzorului sau al ocularului de mare putere. Alinierea pe mai multe stele de calibrare creează un model matematic al inexactităților opto-mecanice inerente tuturor montărilor ecuatoriale. Acest model este stocat în unitatea manuala de control și este folosit pentru a compensa aceste inexactități, îmbunătățind astfel precizia de direcționare de fiecare dată când porniti telescopul.

- Portabilitate
    
Configurarea și transportul telescoapelor CGE Pro se face ușor prin separarea monturii în componente mai mici, ușor de transportat. Spre deosebire de telescoapele montate pe braț cu furcă, tuburile optice ale CGE pot fi îndepărtate rapid din suporturile lor, făcând chiar CGE Pro1400 ușor asamblat în câteva minute.

- Stabilitate
    
Recunoscute pentru stabilitate superioară, monturile ecuatoriale germane plasează centrul de greutate direct deasupra picioarelor trepiedului și pot fi aliniate cu ușurință polar fără utilizarea unor pene ecuatoriale opționale. Acest design dovedit reduce vibrația care poate fi asociată cu furcile subdimensionate. Un trepied îmbunătățit Super HD acceptă montarea CGE Pro. Acest trepied complet extensibil este realizat din cele mai solide picioare din oțel inoxidabil de 70mm și poate fi ridicat la o înălțime de 1,4m. Trepiedul folosește un suport pentru picior dublu pentru rigiditate maximă.

- Echilibru
   
Monturile ecuatoriale CGE Pro pot fi ușor echilibrate pe ambele axe. Pur și simplu glisati contragreutatea pentru axa ascensie și miscati tubul optic pentru declinație pentru a gasi echilibrul. Aceasta înseamnă că nu trebuie adăugată greutate suplimentară pentru a echilibra telescopul atunci când se adaugă accesorii suplimentare.

Monturile CGE Pro sustin tuburile printr-un singur punct de contact, permițând tubului să se miște liber în jurul axei sale  fără a intra în contact cu suportul telescopului. Funcțiile software permit utilizatorului să stabilească limitele de fixare a monturilor la mișcarea sigură a telescopului. Acest lucru este util în special atunci când se adaugă instrumente foto și CCD care se extind in spatele telescoapelor.

Recenzii

Scrie o recenzie

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CGE Pro 925 GoTo

Telescop Celestron EdgeHD-SC 235/2350 CGE Pro 925 GoTo

Telescopul ofera performante vizuale si fotografice superbe fara coma sau distorsiune de camp.

Accesorii recomandate

Viziteaza site-ul Astromagazin pe ShopMania